Joi, 21 Ianuarie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: Paleologu nu vrea femei bagate la kilogram in politica

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Dupa ce a reclamat garnisirea listelor electorale ale PNL cu ?legume congelate?, Theodor Paleologu critica acum incercarea doamnelor de a se strecura pe scena politica pe cai ?coercitive? . Respectiv prin legiferarea ?cotelor de gen?.

 

Theodor Paleologu incearca sa stavileasca accederea reprezentantelor sexului frumos, pe usa din dos, in fruntea politicii

Altfel spus, reprezentantele sexului frumos vor sa aiba rezervata, prin lege, o cota dolofana de reprezentare in Parlament (si nu numai). In calitate de initiatoare a proiectului propriu-zis, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a fost luata la refec de Theodor Paleologu – deputat PNL si deci ?supusul? doamnei in ierarhia de partid. ?Imi doresc si eu mai multe femei in politica (si mai multi barbati printre judecatori si diplomati), dar sunt categoric impotriva impunerii cotelor de gen prin lege. Societatea are nevoie de un minimum de reguli pentru a face posibila viata in comun, dar orice supra-reglementare, in orice domeniu, e nociva. Nu ma mira ca si in aceasta chestiune PNL a adoptat un punct de vedere la moda, dar in opozitie cu principiile liberale fundamentale (nici nu as sti sa spun in ce privinta este PNL liberal).

Penelista Alina Gorghiu si pesedista Viorica Dancila trec peste orice rivalitate politica atunci cand vine vorba de promovarea femeilor cu toptanul

Desigur, PNL ar face bine sa introduca mai multe femei pe liste, dar pentru a castiga in atractivitate, nu pentru a impune transformari culturale prin coercitie?, a incercat Paleologu sa puna stavila tavalugului feminin. Criticata de colegul sau de partid, Alina Gorghiu a fost in schimb aplaudata de adversara Viorica Dancila – europarlamentar PSD. Care a amintit de respingerea de catre reprezentantii PPE (grup politic european la care este afiliat PNL – n.r.) a unei initiative prin care socialistii europeni propuneau introducerea cotelor de gen si a felicitat-o pe Gorghiu pentru schimbarea macazului: ?Este bine ca cei din PNL au decis sa nu se alinieze pozitiei PPE si sa sustina femeile. Este un pas inainte fata de perioada in care lideri ai PNL anuntau ca <<detesta>> feminismul?.


(119 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Paleologu nu vrea femei bagate la kilogram in politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72217011451721 seconds.