Joi, 21 Ianuarie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: Chisinau: Membrii noului Guvern au depus juramantul in fata presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Publicat de: ---

Money.ro

Membrii noului Guvern de la Chisinau au depus juramantul miercuri seara, in fata presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti .

Membrii noului guvern condus de Pavel Filip au depus juramantul in fata presedintelui Nicolae Timofti, anunta un comunicat al Presedintiei Republicii Moldova. Anterior, surse care-l citau pe purtatorul de cuvant al presedintelui moldovean anuntasera ca Nicolae Timofti va decide joi data la care va avea loc depunerea juramantului.

Ceremonia, care trebuia sa aiba loc miercuri la ora 19.00, a fost amanata in contextul protestelor violente care au avut loc la Parlament, dupa ce guvernul Filip a fost investit prin votul a 57 de deputati.

Mii de persoane, majoritatea simpatizanti socialisti si ai platformei Dreptate si Adevar,  au protestat miercuri in fata cladirii parlamentului de la Chisinau, iar unii dintre ei au intrat cu forta in cladirea legislativului.  Au avut loc altercatii intre fortele de ordine si protestatari, care au cerut alegeri anticipate si au scandat:  "Noi suntem poporul","Jos mafia!", Victorie!.  Liderul liberal Mihai Ghimpu a fost agresat de protestatari, iar jurnalistii au fost blocati ore intregi in biorul de presa al Parlamentului.

In cadrul ceremoniei de investire a Guvernului Filip, seful statului a adresat urmatorul mesaj ministrilor:

„As vrea sa incep prin a transmite tuturor cetatenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violentelor, care nu vor folosi nimanui. Este important sa ramanem in spatiul legal, indiferent de pozitiile politice pe care le avem.

Domnule prim-ministru,

Doamnelor si domnilor ministri,

Imi exprim speranta ca acest guvern, format dupa o lunga perioada de instabilitate politica si conditii de interimat al executivului, va sti sa administreze cu competenta si pricepere situatia dificila in care se gaseste la ora actuala Republica Moldova.

Este vorba, in primul rand, de stabilizarea situatiei economice si financiare, care sa permita efectuarea platilor sociale in regim normal. In acest sens se impune reluarea neintarziata a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu institutiile financiare internationale.

De modul in care se va actiona in perioada imediat urmatoare va depinde credibilitatea pe plan intern si international al acestui cabinet de ministri. Sustinerea populara este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale.

Imi doresc sa existe o buna colaborare intre Guvern si Parlament, in vederea promovarii reformelor europene. Va puteti baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul sefului statului.

Va urez mult succes. Doamne, ajuta.”


(126 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Chisinau: Membrii noului Guvern au depus juramantul in fata presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55568194389343 seconds.