Joi, 21 Ianuarie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: ALEGERI LOCALE 2016. AEP propune ca scrutinul sa aiba loc pe 5 IUNIE. CALENDARUL si BULETINUL DE VOT

Publicat de: ---

AMOS News

ALEGERI LOCALE 2016 . Autoritatea Electorala Permanenta propune ca alegerile locale din acest an sa aiba loc la data de 5 iunie. Autoritatea a lansat in dezbatere publica sase proiecte de hotarare de Guvern, unul dintre acestea vizand stabilirea datei pentru organizarea alegerilor locale, iar o alta calendarul actiunilor din perioada electorala.

Alegeri locale in 2016 Documente atasate: HG data alegeri locale HOTARARE pentru aprobarea calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale HOTARARE pentru aprobarea modelelor si a conditiilor de tiparire ale buletinelor de vot care sunt folosite la alegerile locale HG-numerotare-circumscriptii HG-cheltuieli

ALEGERI LOCALE 2016. Potrivit proiectului ce vizeaza calendarul actiunilor din perioada electorala a alegerilor locale.  cel tarziu pana la 22 martie, trebuie numerotate circumscriptiile electorale judetene si a circumscriptiei electorale a municipiului Bucuresti, iar pana la 24 martie a celor din fiecare judet si din fiecare sector al Capitalei.

Pana la 25 martie ar trebui adusa la cunostinta data sedintei pentru tragerea la sorti a judecatorilor in Biroul Electoral Central, care ar trebui sa aiba loc pe 26 martie, iar o zi mai tarziu sa fie ales presedintele BEC si loctiitorul acestuia.

BEC ar trebui completat cel tarziu pana la 28 martie cu presedintele si vicepresedintii AEP, cu cate un reprezentant al partidelor politice, al organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care au grup parlamentar propriu in cel putin una din Camerele Parlamentului si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.

ALEGERI LOCALE 2016. Pana pe 6 aprilie, partidele, aliantele si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa comunice semnele electorale catre Biroul Electoral Central.

Proiectul de hotarare mai stipuleaza ca cel tarziu pana la 12 aprilie trebuie comunicat de catre AEP numarul de alegatori rezultat din Registrul electoral si din listele electorale complementare.

Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel tarziu pana pe 26 aprilie. Candidaturile vor ramane definitive la 4 mai.

Campania electorala pentru acest scrutin va incepe pe 7 mai si se va incheia pe 4 iunie la ora 7,00.

Buletinele de vot vor fi tiparite pana pe data de 26 mai.

Votul va incepe pe 5 iunie, la ora 7,00, si se va incheia la ora 21,00.

ALEGERI LOCALE 2016. Celelalte proiecte de hotarare prevad numerotarea celor 42 de circumscriptii electorale, stabilirea masurilor tehnice necesare organizarii si desfasurarii scrutinului, cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii alegerilor locale, preconizate pentru AEP la 11.218.000 de lei, si aprobarea modelelor si a conditiilor de tiparire ale buletinelor de vot.

AEP propune astfel si modelul si conditiile de tiparire ale buletinului de vot care este folosit la alegerile locale. VEZI ATASAT CUM ARATA BULETINELE DE VOT 

Cele sase proiecte de hotarari ale Guvernului referitoare la alegerea autoritatilor administratiei publice locale au fost lansate marti in dezbatere publica.


(262 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

ALEGERI LOCALE 2016. AEP propune ca scrutinul sa aiba loc pe 5 IUNIE. CALENDARUL si BULETINUL DE VOT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6177020072937 seconds.