Joi, 21 Ianuarie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: Hate Awards la prima editie

Publicat de: ---

Kamikaze

Trebuie sa recunosc ca ideea asta cu “premiile urii” suna genial, desi nu a fost a mea . A fost ideea colegilor mei si a colegilor colegilor mei – toti activisti din tagma sorosistilor – grupati in doua organizatii calificate de rromanii adevarati ca fiind antinationale: ActiveWatch si Romani Criss. Iar inainte de a fi fost ideea, a fost viziunea: timp de un an de zile (oct. 2014 – oct. 2015), au urmarit ceea ce ei numesc “discurs instigator la ura” in circul public autohton. Ei inteleg prin “hate-speech”-ul respectiv ceea ce pentru Vadim insemna felul in care trebuie sa ureze un roman “buna dimineata” unui ungur sau unui “tigan” (ca de “rom” nu putea fi vorba). Instigarea la ura are, in discursul public, intensitati diferite – atunci cand atinge un anumit nivel, instigarea devine ilegala si poate fi penalizata. De administrarea pedepselor se pot ocupa Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Consiliul national al Audiovizualului (CNA), Parchetele, Curtile judecatoresti etc. Daca intensitatea urii nu atinge nivelul contraventiei sau infractiunii, de ea s-ar putea ocupa codurile deontologice ale unor profesii: politician, ziarist si alti latratori in spatiul public. Cele doua organizatii au publicat vinerea trecuta – 15 ianuarie – un Raport cu tot ce-au inregistrat dansele ca s-ar fi petrecut in Romania in materie de “disurs instigator la ura”. Raportul poate fi gasit la adresa www.activewatch.ro si, va dati seama, nu este deloc prietenos cu metehnele traditionale ale romanilor. V-ati fi dat seama de la inceput de atitudinea sa profund antinationala pentru ca el a fost lansat pe 15 ianuarie, deci cu ocazia zilei de nastere a Luceafarului poeziei romanesti (Eminescu, nu Cozma), sub motto-ul preluat din “Doina” lui Eminescu: “Cine-au indragit strainii,/ Manca-i-ar inima cainii”. Acu’ dincolo de glume, raportul cu pricina propune o concluzie favorabila romanilor: cand e vorba de ura, romanii sunt superdemocrati: nu scapa nimeni – fie ei/ele romi, unguri, batrani, refugiati, musulmani, evrei, femei, gay – de ura lor. Raportul contine analize ale sistemului de acte normative, felul in care ele au fost utilizate – daca au fost (procurorii au procesat cateva zeci de sesizari dintre care au ajuns in instante fix zero), analize ale statutelor partidelor, o colectie de tipurituri cainoase cu tot cu autorii lor dar si cateva manifestari ale minoritatilor vizate de ura impotriva urii. Dintre acestea din urma au fost alese cateva exemple mai colorate pentru a fi premiate – de bine si, respectiv, nu – intr-un eveniment public botezat “Gala Hate Awards”. Evenimentul a fost gazduit de Clubul Taranului Roman vineri seara. Pentru ca vad dupa fetele voastre ca n-ati participat, va ofer aici lista premiatilor:

Categoria Negative:

Exista Partidul Miscarea Populara, PMP. PMP are un statut. Statutul zice: ”Pot deveni membri ai Partidului Mişcarea Populara, cetatenii romani care (…) nu au promovat sau nu promoveaza idei sau actiuni extremiste (rasism, xenofobie, antisemitism etc.)” Totodata, exista si Traian Basescu. Traian Basescu zice: ”De ce trebuie sa islamizam Europa? Ar trebui sa le distrugem migrantilor barcile si vasele chiar in chei. Imigratia va creste, altfel, in fiecare an, se va tripla de la an la an”. Cu acest discurs xenofob la activ, Traian Basescu a fost ales presedinte al PMP. Se acorda Partidului Miscarea Populara ”Premiul special ISIS pentru incurajarea slobodei exprimari. In sange”.

Radu Banciu e un ziarist – sau, poate, mai corect, lucrator - foarte pretios pentru B1TV: El spune la televizor lucruri extrem de bine monetizate de CNA. De exemplu: „(
) acesti dementi pe care ii vedem ucigand peste tot in lume, ucid tot in numele Islamului (
) aceasta cretinatate de religie i-a indobitocit pe oameni, pentru ca ei isi trag seva cu totii din acest rahat care este Islamul (
)”; „arabii deschid butícuri, deschid chebaperii, deschid shaormerii, unde falsifica, fura, dau in cap”..Aceasta interventie a fost amendata de CNA cu 20.000 de lei. Amenzile primite fac din Banciu ziaristul de aur al B1TV. Se acorda lui Radu Banciu, pentru sustinerea bugetului de stat al Romaniei, premiul ”Stare febrila jurnalistica”.

Daca romanii au nervi, atunci cei mai multi sunt adunati in trupul cetateanului Bogdan Diaconu. Nici musca nu poate trece pe langa acesta daca bazaie in maghiara, ca palosul cu care-si scrie proiectele de lege ii sare mintenas din teaca. Uite ce baltoace de sange a produs pe bancutele Parlamentului Romaniei: “Propunere legislativa privind revenirea la denumirea oficiala de “tigani” a persoanelor intitulate “de etnie roma” si inca una: “Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman (prin care se interzice utilizarea limbilor minoritatilor in institutiile publice de orice fel”. Se acorda, in consecinta, deputatului Bogdan Diaconu premiul “Mostenitorul Rudotelului lui Vadim“.

Deputatul Madalin Voicu s-a plans ca FMI-ul jughineste economia Romaniei. Incercand sa inteleaga de ce se intampla asta, si-a oferit singur o explicatie: “Eu inteleg ca finantele mondiale sunt conduse de anumiti perciunati”.Pentru Voicu, referirea la “perciunati” a avut o valoare explicativa; pentru noi, are valoare contraventionala. Se acorda deputatului Madalin Voicu premiul ”Ce mie nu-mi place, altuia-i pot face”.

Categoria Pozitive:

Articolele in care este vorba despre persoane care nu sunt pe placul romanilor foarte verzi starnesc deseori, la subsolul destinat comentariilor, o intensa productie de mizerii extremiste si rasiste din partea vajnicilor cititori. Doua publicatii au reusit, insa, sa tina piept valului de mesaje de ura. Acordam, asadar, publicatiei Adevarul si echipei formata din fundatia Median Research Center la centrare si Gazeta Sporturilor la finalizare - premiul ”Dezbatem, comentam, injuram, dar mai si moderam”.

Organizatia Accept face bine si inunda spatiul public cu tot felul de evenimente care deschid mintile cetatenilor Republicii Homofobe Romania. Anul acesta, Accept a organizat Bucharest Pride, care a reunit 14 evenimente in cursul unei singure saptamani, si Luna Istoriei LGBT. Pentru Marsul Diversitatii care la cea de-a zecea editie a ajuns sa ne arate ce este cu adevarat normalitatea, acordam Asociatiei Accept premiul ”Curcubeu peste Catedrala Neamului”.

Acum 5 ani, 350 de oameni au fost evacuati abuziv de Primaria Cluj Napoca din propriile case si mutati la Pata Rat, adica langa groapa de gunoi a orasului. Anul trecut, aceiasi oameni au iesit din proprie intiativa din casele lor de pe Pata Rat si au parcurs 15 kilometri pe jos inapoi, pana pe strada de unde au fost evacuati, apoi au pus de o cantare presarata cu tipurituri antidiscriminare sub geamurile Consiliul Judetean Cluj. Se acorda miscarii comunitatii de la Pata Rat si a voluntarilor din Romania si strainatate care au participat premiul ” Buldozerul contra neomeniei”

In Romania, fotbalul e rege, iar fotbalistii sunt eroii nationali ai copiilor. Federatia Romana de Fotbal a inteles ca are sansa sa devina unul dintre cei mai importanti actori in combaterea discriminarii din Romania si nu s-a sfiit sa-i invite si pe altii mai putin fotbalisti sa-si aduca contributia in scrierea unei strategii antidiscriminare in si prin fotbal. Se acorda Federatiei Romane de Fotbal premiul ”Mari talente in devenire”.

Marele premiu “Hate Awards”:

O fotografie face cat 1000 de cuvinte. Intr-un film, se deruleaza 30 de fotografii pe secunda. Faceti voi calculul cate cuvinte inseamna asta! Nu stim daca si-a dorit acest lucru, dar productia despre care vorbim a reusit sa povesteasca mai bine decat o mie de discursuri istoria trista si prea putin cunoscuta prin care a trecut minoritatea roma din Romania. Pentru ca a reprezentat varful de lance in schimbarea mentalitatii romanilor in anul 2015, se acorda filmului Aferim premiul ”Istoria fara perdea”.

Mircea Toma


(171 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Kamikaze

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Kamikaze:

Hate Awards la prima editie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60665893554688 seconds.