Miercuri, 20 Ianuarie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: PSD isi duce listele electorale la Zidul Plangerii

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Desi PSD este ocupat pana peste cap cu elaborarea strategiei electorale, cu negocieri si alcatuirea listelor de candidati, liderul Liviu Dragnea isi pune coada pe spinare la sfarsitul acestei saptamani si ia directia Israelului .

 

In perspectiva alegerilor din 2016, Liviu Dragnea cauta sprijin pe unde poate

Desi intervine intr-o perioada extrem de aglomerata pentru un sef al PSD, vizita este una programata, ea avand loc la invitatia lui Isaac Herzog – liderul Partidului Muncii din Israel. Mai in gluma, mai in serios, unii pesedisti spun ca Dragnea se duce ?sa ia lumina? de la Ierusalim, data fiind ?linia politica? de apropiere a PSD de politicienii evrei, inaugurata de social-democratii damboviteni inca de pe vremea lui Adrian Nastase. Liviu Dragnea va fi insotit si de colegii Gabriel Vlase, Georgian Pop, Daniel Florea si Gabriela Firea. Pe langa intalnirile deja programate cu oficiali ai statului Israel, plus patriarhul Ierusalimului, Theophilos al III-lea, delegatia pesedista va discuta si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti – demers esential in debutul oricarui an electoral. n (S.B.)

Vor primari dintr-un tur

Pesedistii resping fara drept de apel incercarea PNL de a impune alegerea primarilor din doua tururi de scutin. Modificarea nu numai ca ?ar bulversa clasa politica?, dar este si neconstitutionala, reclama social-democratii. ?Ar trebui sa vada deciziile Curtii Constitutionale, care si 2012, dar si acum un an a spus un lucru foarte clar: cu un an inainte de alegeri, fie ca discutam de alegeri locale sau parlamentare, legislatia electorala nu poate fi modificata, in sensul avantajarii unui anumit partid politic. De ce trebuie sa bulversam acum clasa politica, de ce trebuie sa schimbam o anumita logica, cand si primarii, consilierii locali si partidele politice sunt pregatite cu un anumit sistem de vot?, a ripostat deputatul PSD Florin Iordache. Odata pornit, Iordache a anulat si argumentul ?si strada vrea primari alesi din doua tururi?. ?Pana la urma, legea se modifica in Parlament, nu se modifica in strada?, a decretat scurt deputatul PSD.


(196 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

PSD isi duce listele electorale la Zidul Plangerii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65384888648987 seconds.