Miercuri, 20 Ianuarie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: Peste 40 de fosti parlamentari au cerut OFICIAL sa primeasca pensii speciale

Publicat de: ---

7plus

Peste 40 de fosti parlamentari au depus cereri pentru a beneficia de pensii speciale . Expertii in politici publice estimeaza ca numarul total al beneficiarilor ar putea ajunge in anii viitori la 5.000, scrie stiri.tvr.ro

Pensiile speciale, VOTATE in plen

32 de fosti deputati si 10 fosti senatori au cerut oficial sa primeasca pensii speciale. Acestia au depus deja solicitari, desi normele de aplicare ale legii vor fi adoptate abia in februarie, scrie sursa citata. 

Pe langa pensia de la stat, un singur mandat in Parlament va aduce in plus o indemnizatie de 1.550 de lei, doua mandate, 3.100 de lei, iar trei mandate aproximativ 4.600 de lei. Totul in conditiile in care un angajat, platit la fel ca un parlamentar, va primi o pensie de numai 2.600 de lei.

Deocamdata, e neclar cati parlamentari vor beneficia de pensii speciale. Fostii alesi spun ca nu vor fi mai mult de 400. Insa Institutul pentru Politici Publice avanseaza cifre de 10 ori mai mari.

Si tari precum Danemarca, Franta, Germania, Italia acorda indemnizatii speciale fostilor parlamentari. Dar cuantumul lor este mai echilibrat in raport cu remuneratia. Marea Britanie, Lituania, Polonia si Portugalia nu au insa astfel de pensii speciale.

CITESTE SI Klaus Iohannis a promulgat Legea PENSIILOR SPECIALE pentru parlamentari

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, in luna decembrie, legea pensiilor speciale ale parlamentarilor.


(195 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Peste 40 de fosti parlamentari au cerut OFICIAL sa primeasca pensii speciale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65107798576355 seconds.