Marți, 19 Ianuarie 2016 - 05:47 AM Aleg.RO: Liberalii momesc din nou cu darea in plata si conversia creditelor

Publicat de: ---

Bursa      Liberalii isi incep anul electoral cu un anunt populist pentru imprumutatii la banci, desi 2015 a trecut pe langa ei fara sa aduca nimic concret debitorilor, in ciuda promisiunilor facute .
     Inainte de terminarea vacantei parlamentare, Vasile Blaga, copresedintele PNL, a anuntat ca printre prioritatile legislative ale liberalilor pentru noua sesiune se numara "cea mai buna solutie pentru legea darii in plata", dar si legea referitoare la conversia creditelor in valuta.
     Acest lucru, dupa ce, in intreg anul trecut, parlamentarii nu au reusit sa finalizeze dezbaterea proiectului privind conversia imprumuturilor, desi el se afla in Parlament din 2014, iar valoarea francului elvetian a explodat neasteptat in 15 ianuarie 2015.
     "Ne propunem, la cererea presedintelui, sa insistam pe propunerea pe care am facut-o privind formarea unei comisii de analiza si evaluare, formata din reprezentanti ai partidelor parlamentare, Guvernului si BNR, ANPC-ului si societatii civile, pentru a identifica cea mai potrivita solutie pentru legea darii in plata", a declarat Blaga.
     Legea darii in plata a fost retrimisa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis, la finalul anului trecut, dupa ce fusese adoptata de parlamentari cu o singura abtinere si doar cu un vot impotriva.
     Initiatorul legii, deputatul liberal Daniel Catasin Zamfir, a solicitat sesiune parlamentara extraordinara, insa seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca parlamentarii nu se vor intoarce din vacanta in acest scop.
     In contextul in care Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a spus ca se doreste infiintarea uinei comisii de analiza din care sa faca parte inclusiv sistemul bancar, Catalin Zamfir le-a cerut bancilor sa blocheze executarile silite pana la adoptarea legii.
     Pe langa Legea darii in plata pe care parlamentarii au primit-o inapoi de la seful statului, pentru sprijinul imprumutatilor in franci elvetieni, care trec printr-o adevarata criza, Parlamentul nu a mai adoptat decat Legea insolventei persoanelor fizice, insa si aplicarea acesteia a fost amanata, cu un an, de Guvern.   


(191 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Liberalii momesc din nou cu darea in plata si conversia creditelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6208508014679 seconds.