Marți, 19 Ianuarie 2016 - 05:47 AM Aleg.RO: Blaga: Respingerea Ordonantei Dragnea, o prioritate pentru PNL in sesiunea din februarie

Publicat de: ---

Gândul

''Am discutat prioritatile legislative ale grupurilor parlamentare PNL . In Senat, ne vom preocupa de trecerea urgenta, prin plen, a Ordonantei 55, chiar daca nu avem voturile necesare, pentru ca cetatenii vor trebui sa stie cine este de acord, pana la urma, cu punerea in aplicare a deciziilor CCR si cine este impotriva traseismului'', a declarat liderul PNL Vasile Blaga, la finalul sedintei BPN PNL.

Potrivit lui Vasile Blaga, PNL a dat un vot de incredere actualei conduceri a grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor.

El a mai spus ca liberalii sunt preocupati de legea privind reprezentarea de gen in politica, precum si de adoptarea votului prin corespondenta si la alegerile prezidentiale, alaturi de votul in doua tururi de scrutin la primari, precizand ca acestea sunt lipsurile pe care liberalii nu au reusit sa le corecteze in Comisia de cod electoral.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

In sesiunea parlamentara din februarie, liberalii vor sa impuna, de asemenea, legea preventiei in sanatate, care a fost dezbatuta de mai multe ori, si proiectul privind reducerea cu 5% a contributiilor sociale de stat.

Potrivit lui Vasile Blaga, legea holdingului este un alt proiect de lege pe care liberalii ii au in atentie. ''Propunem analizarea proiectului in Comisia juridica pentru definitivarea unui set de amendamente care sa perfectioneze proiectul existent'', a spus el.

Copresedintele PNL vrea ca pe agenda sesiunii parlamentare viitoare sa fie inscrisa si legea referitoare la conversia creditelor in valuta.

Liberallii mai vor sa modifice si legea privind transparenta publica decizionala pentru a institui obligativitatea dezbaterilor publice si majorarea termenelor de dezbatere ''pentru a face reala dezbaterea cu societatea romaneasca atat de catre initiator, cat si de catre legiuitor'', a explicat liderul PNL.

Totodata, PNL isi propune sa insiste pentru a face posibila infiintarea unei comisii de analiza si evaluare formata din reprezentanti ai partidelor, Guvernului, BNR, ANPC si ai societatii civile pentru a identifica cea mai potrivita solutie pentru legea darii in plata.

PNL vrea ca, in sesiunea parlamentara din februarie, premierul sa prezinte, in fata deputatilor, stadiul pregatirii alegerilor parlamentare din 2016 si masurile luate privind accesul cetatenilor din diaspora la votul prin corespondenta.

Ordonanta 55 a fost emisa inaintea alegerilor prezidentiale din 2014 si prevedea ca, pe o perioada de 45 de zile, alesii locali pot opta sa treaca la alt partid fara sa-si piarda mandatele.

Potrivit unui raport Expert Forum, publicat in ianuarie 2015, peste 5.000 de alesi locali, intre care 552 de primari, au migrat la alte partide dupa adoptarea OUG 55/2014, marele castigator fiind PSD, catre care s-au indreptat 79 la suta dintre primarii care au migrat, iar marii perdanti, PNL si PDL.

Ulterior, OUG 55/2014 a fost declarata neconstitutionala, dupa ce a fost atacata la Curtea Constitutionala (CC) de PNL si PDL.

Camera Deputatilor a decis, in februarie 2015, respingerea Ordonantei 55/2014 care permitea migratia alesilor locali, declarata neconstitutionala, adoptand insa un amendament criticat de PNL care arata ca primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonantei nu-si vor pierde mandatele.

Senatul este for decizional.


(210 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Blaga: Respingerea Ordonantei Dragnea, o prioritate pentru PNL in sesiunea din februarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.