Marți, 19 Ianuarie 2016 - 05:47 AM Aleg.RO: PNL a validat 14 candidati pentru Primarii. Emil Boc intra din nou in cursa pentru Cluj UPDATE

Publicat de: ---

romanialibera

Biroul Politic National al PNL a validat, luni, 14 dintre propunerile de candidati ai formatiunii la functia de primar de municipiu resedinta de judet si trei nominalizari la presedintia unor consilii judetene .

UPDATE Biroul Politic National al PNL a validat luni 14 dintre propunerile de candidati ai formatiunii la functia de primar de municipiu resedinta de judet si trei nominalizari la presedintia unor consilii judetene, a anuntat copresedintele liberalilor Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa la finalul reuniunii.

Cei 14 candidati validati sunt: Mircea Hava — Alba Iulia, Gheorghe Falca — Arad, Dragos Luchian — Bacau, Stefan Boboc — Braila, Emil Boc — Cluj Napoca, Pavel Badea — Craiova, Petru Marginean — Deva, Nicusor Ciumacenco — Galati, Daniel Carjan — Drobeta Turnu Severin, Marius Bodea — Iasi, Andrei Volosevici — Ploiesti, Ioan Popa — Resita, Marius Balasa — Slatina, Nicolae Robu — Timisoara.

Pentru presedintia unor consilii judetene au fost validate urmatoarele candidaturi: Ionel Palar — Bacau, Alin Tise — Cluj, Eugen Parvulescu — Teleorman.

Citeste si: Un primar din Alba cere sa fie demis din PNL pe motivul ca este "basist"

Potrivit secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, luni sunt stabiliti jumatate dintre candidatii PNL pentru primariile resedintelor de judet, urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie, cu fiecare sedinta a conducerii PNL sa fie validate noi si noi nume, iar in februarie lista sa fie completa.

"Pe ordinea de zi a tuturor sedintelor de BPN extins, din urmatoarea luna, va fi un punct fix, validarea candidaturilor pentru primarii de municipii resedinte de judet si pentru cei care candideaza la presedintia CJ", a declarat, pentru Mediafax, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Liberalii au validat candidaturile la alegerile locale din 14 municipii resedinte de judet, din randul carora fac parte Alba Iulia, Timisoara, Cluj si Iasi. Pentru Bucuresti, liberalii au anuntat oficial, la ultimul Consiliu National, candidatura lui Cristian Busoi, fara ca aceasta sa fie validata prin vot.

Ilie Bolojan a afirmat ca BPN al PNL va discuta si o recomandare adresata filialelor de a aloca o treime din locurile de consilieri municipali si judeteni pentru “oameni noi”.

"Va fi o recomandare catre toate organizatiile noastre de a aloca o treime din locurile de pe listele de consilieri municipali si judeteni pentru oameni noi, din afara partidului sau din linia a doua sau a treia a PNL. Va fi o politica de innoire a partidului care va fi asumata de conducerea centrala si recomandata tuturor filialelor", a precizat Ilie Bolojan.

Desi nu vor mai fi alesi prin vot direct, PNL vrea sa desemneze si candidati la sefia Consiliului Judetean. Acestia vor fi meniti sa traga lista de consilieri judeteni, propusi de liberali, cat mai sus in preferintele electoratului ca ulterior, in cazul unei majoritati PNL, sa fie alesi presedinti de CJ de catre membrii acestuia.

Totodata acestia vor trebui sa faca echipa cu candidatul la primaria resedinta de judet, pentru ca potrivit lui Bolojan, este esentiala colaborarea dintre cei doi pentru dezvoltarea orasului si a judetului in cazul unei victorii.

Iata cativa dintre candidatii PNL care ar urma sa fie validati luni, o parte dintre ei fiind primari in functie, potrivit Hotnews.ro:

1. Alba Iulia: Mircea Hava - primar in functie, 59 ani; a facut parte din vechiul PDL)

2. Arad: Gheorghe Falca - primar in functie, 48 ani; vechiul PDL

3. Pitesti: Narcis Ionut Sofianu - consilier judetean Arges, avocat

4. Bacau: Dragos Luchian - senator, 47 ani; vechiul PNL

5. Braila: Catalin Boboc - senator, 39 ani; presedintele Comisiei Juridice din Senat; vechiul PNL

6. Resita: Ioan Popa - Om de afaceri, fondatorul companiei de paste fainoase Pangram Resita, cea care detine marca "Monte Banato". A aparut in Topul Forbes 2011

7. Cluj: Emil Boc - primar in functie, 49 ani; vechiul PDL

8. Craiova: Pavel Badea - fost fotbalist, 47 ani

9. Galati: Nicusor Ciumacenco - fost viceprimar; vechiul PDL. Urmeaza sa fie lansat in cadrul Galei Premiilor PNL, programata sa se desfasoare pe 22 ianuarie, la eveniment sunt asteptati copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga

10. Giurgiu: Florian Nicolae - deputat, 55 ani

11. Miercurea Ciuc: Marius Tepelus - vechiul PNL; presedinte PNL Miercurea Ciuc

12. Deva: Petru Marginean - primar in functie

13. Iasi: Marius Bodea - directorul Aeroportului Iasi

14. Drobeta Turnu Severin: Daniel Carjan - viceprimar in functie; vechiul PNL; 35 ani

15. Targu Mures: Dorin Florea - Primar in functie; vechiul PDL

16. Slatina: Marius Balasa - Fost sef al Inspectoratului Scolar Olt. In 2010 a demisionat din PDL, iar dupa o absenta de trei ani de pe scena politica a decis sa se inscrie in PNL.

17. Ploiesti: Andrei Volosevici - Senator independent, afiliat grupului parlamentar PNL. Primarul din perioada 2008-2012 din partea PDL; 39 ani. De profesie avocat.

18. Suceava: Ioan Balan - deputat PNL de Suceava; 48 ani; vechiul PDL

19. Alexandria: Florin Titirisca - Consilier local; vechiul PDL

20. Timisoara: Nicolae Robu (Primar in functie, ales in 2012 din partea USL. A fost din 2004 rectorul Universitatii „Politehnica" din Timisoara, ales de Senatul UPT de doua ori, in 2004 si 2008; 60 ani.

21. Bucuresti: Cristian Busoi

In Constanta, copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca se pregateste un candidat supriza, "un om de cariera, un om cu un CV extraordinar, este un om absolut special".

De asemenea, nu sunt definitivati candidatii la niciunul dintre cele sase sectoare ale Capitalei. Pana in prezent, numele vehiculate sunt deputata Diana Tusa la Sectorul 1, Razvan Sava la sectorul 4, Ovidiu Raetchi la sectorul 5, Razvan Mironescu la sectorul 6.

PNL precizase ca, in urma sondajelor din luna decembrie, a desemnat o parte dintre candidati. Urmeaza insa ca acestia sa fie in continuare testati in sondaje, pana la desemnarea finala.

Un alt punct al ordinii de zi a BPN PNL il reprezinta prioritatile legislative ale liberalilor din Camera Deputatilor si din Senat.


(243 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

PNL a validat 14 candidati pentru Primarii. Emil Boc intra din nou in cursa pentru Cluj UPDATE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66676092147827 seconds.