Luni, 20 Iunie 2005 - 08:42 AM Aleg.RO: PSD Bucuresti refuza eliminarea necesarului de doua treimi din consiliile primariilor

Publicat de: C.R.

cronicaromana Reprezentantii social-demo-crati in Consiliul General al Primariei Capitalei au anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca doresc sa aduca o serie de modificari pe marginea Legii 215 privind administratia locala, amendamentele fiind deja transmise parlamentarilor Partidului Social Democrat (PSD). In principal, consilierii PSD nu sunt de acord cu intentia Aliantei D.A. PNL-PD privind eliminarea a doua treimi necesare in consiliile primariilor pentru aprobarea unor hotarari si inlocuirea acestei majoritati cu un necesar de jumatate plus unu.
In opinia vicepresedintelui PSD Bucuresti Dan Darabont o astfel de modificare reprezinta o incalcare a principiilor democratice, o dovada de mediocritate politica si o "dictatura 50 plus unu" a Coalitiei aflate la guver-nare, el afirmand ca nu este normal ca decizii majore pentru cetateni sa fie decise doar de consilierii Aliantei, in "dispret fata de cealalta jumatate dintre cetatenii Romaniei".
Presedintele consilierilor PSD din Primaria Capitalei, Ioan Enciu, a pledat pentru eliminarea politicului din administratie, re-cunoscand ca acest aspect domina "ambele tabere" din Consiliul General (n.r. - cea a Aliantei si cea a PSD). Enciu spune ca parerile reprezentantilor PSD nu sunt luate deloc in seama la sedintele Consiliului General, el fiind de altfel invitat o singura data in ultima perioada, prilej cu care aportul sau a fost nul. Ioan Enciu si-a exprimat in continuare regretul ca, in loc sa se sfatuiasca in problemele vitale pentru cetateni, consilierii PSD si cei ai Aliantei duc un razboi pe teme politice.
In acest context, presedintele consilierilor PSD din Primaria Capitalei a spus ca partidul sau doreste alegerea consilierilor in functii de pre-sedinte, secretar, membru in di-feritele comitete si comisii din subordinea Consilului General. PSD doreste de asemenea ca sectoarele Bucurestiului sa aiba cate doi viceprimari, in conditiile in care acestea sunt mai mari decat municipiile, unde se a-plica respectivul principiu, a adaugat Ioan Enciu.


(726 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la C.R.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

PSD Bucuresti refuza eliminarea necesarului de doua treimi din consiliile primariilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53654313087463 seconds.