Luni, 11 Ianuarie 2016 - 06:04 AM Aleg.RO: Elevii ar putea primi GRATUIT pasta si periute de dinti. Proiectul, pe masa Senatului

Publicat de: ---

jurnalulnational

Elevii din invatamantul de stat si privat ar putea primi gratuit pasta si periute de dinti . Acest lucru este prevazut intr-un proiect de lege, aflat pe agenda Senatului.  

Elevii ar putea primi gratuit pasta si periute de dinti Documente atasate: Proiectul de lege Expunerea de motive

Proiectul, initiat de deputatul Tudor Ciuhodaru, stabileste ca produsele pentru igiena orala ar urma sa fie acordate o data la trei luni si ar costa in jur de 50 lei pe an pentru fiecare copil. 

"Se acorda gratuit prescolarilor si scolarilor din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat produse pentru igiena orala, constand in paste si periute de dinti, in valoare de 0,1 ISR pe an. (...) Produsele se acorda o data la 3 luni", prevede initiativa legislativa.

"80% dintre romani au probleme dentare, 70% au carii, 4 din 10 au placa dentara. 4 din 5 copii se spala pe dinti, 1 din 5 nu o face niciodata, asta inseamna la nivel national aproximativ 400 de mii de copii care nu stiu cum arata periuta si nici nu au simtit gustul pastei de dinti", a spus Tudor Ciuhodaru, pentru digi 24.

Proiectul legislativ se afla la Senat, care este prima Camera sesizata. Costul estimat la nivel national este de 40 de milioane de lei pe an.

Potrivit unor studii, un roman foloseste un tub de pasta de dinti timp de trei ani, iar in mediul rural periuta de dinti se schimba o data la 10 ani.


(219 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Elevii ar putea primi GRATUIT pasta si periute de dinti. Proiectul, pe masa Senatului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56719994544983 seconds.