Vineri, 08 Ianuarie 2016 - 06:17 AM Aleg.RO: "Legea trebuie sa ii protejeze pe cei cu credite pentru locuinte, nu pe altii"

Publicat de: ---

Bursa      Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) s-a exprimat, ieri, pe tema Legii darii in plata, fara sa respinga necesitatea unei astfel de reglementari .
     Seful Bancii Centrale a spus ca legea trebuie sa ii protejeze pe cei care au credite pentru locuinte si nu pe alte persoane.
     In acest sens, Parlamentul trebuie sa aiba in vedere, la reexaminarea textului legislativ, recomandarile primite, inclusiv de la Banca Centrala Europeana, potrivit guvernatorului.
     Legea privind darea in plata a fost retrimisa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis, cu cateva zile inainte de Craciun, dupa ce fusese adoptata de parlamentari, cu un singur vot impotriva si doar cu o obtinere.
     Deputatul liberal Daniel Catalin Zamfir, care a initiat proiectul legislativ, a solicitat, zilele trecute, lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in vederea adoptarii legii. Domnia sa ne-a spus ca este de acord ca reglementarea sa contina un criteriu care sa delimiteze clar persoanele fizice ce vor beneficia de lege de profesionisti, fara sa accepte aplicarea unui plafon.
     In momentul retrimiterii legii in Parlament, seful statului a precizat: "Legea privind darea in plata este binevenita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile".
     Textul de lege prevede ca, la momentul cedarii, catre banca, a locuintei puse garantie intr-un contract de credit, va fi stinsa orice datorie a debitorului fata de creditor, acesta din urma neputand solicita sume de bani suplimentare.   


(281 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Legea trebuie sa ii protejeze pe cei cu credite pentru locuinte, nu pe altii" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65448307991028 seconds.