Vineri, 08 Ianuarie 2016 - 06:17 AM Aleg.RO: Ce cadouri a primit Calin Popescu Tariceanu in 2015

Publicat de: ---

Gândul

Presedintele Dumei de stat din Rusia, Serghei Nariskin, aflat la Bucuresti in noiembrie, i-a adus cadou presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, un ceas de perete, brodat cu fir de aur, matase si bumbac, potrivit listei cu cadourile primite de senatori in activitatile de protocol in 2015 .

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a primit cadoul de la Serghei Nariskin, in cadrul intrevederii cu presedintele Dumei de la Moscova din 27 noiembrie la Bucuresti, din timpul Adunarii Generale a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre (APCEMN), adunare a carei presedintie era detinuta de Rusia, ceea ce a dus si la prezenta oficialului rus in Romania, in pofida faptului ca acesta se afla pe lista demnitarilor din Federatia Rusa care au interdictie de acces in statele UE.

Ceasul de perete, brodat cu fir de aur, matase si bumbac a ramas in patrimoniul Senatului, valoarea sa fiind estimata la 168,86 de lei (37,87 de euro), scrie gandul.info. Potrivit sursei citate, presedintele Senatului a mai primit in 2015 doar doua cadouri care au ramas in posesia sa. Presedintele Albaniei, Edi Rama, i-a dat cadou lui Tariceanu cartea "In culisele puterii", semnata de Edi Rama, care a ramas in posesia sa.

In acelasi timp, presedintele Adunarii Nationale a Serbiei, Maja Gojkovic, i-a facut cadou presedintelui Senatului o cravata de matase, care a ramas in posesia sa, si o figurina din argila reprezentand o femeie – simbolul fertilitatii, care ramas in patrimoniul Senatului.

Presedintele Senatului a mai primit in 2015 o broderie cu fir de matase inramata, tip tablou de la ambasadorul chinez, Xu Feihong, o statueta cu un cal argintat de la presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, o figurina de bronz emailat cu un leu de la presedintele Parlamentului suedez, Urban Ahlin, si un platou de portelan de la presedintele Portugaliei, Cavaco Silva. Aceste cadouri au ramas in patrimoniul Senatului.

Un CD cu albumul "Encore" al violonistului David Garrett a primit in timpul intrevederii cu grupul de prietenie cu Romania din Bundestag Titus Corlatean, presedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Corlatean a mai primit un pix metalic personalizat cu "Senatul Republicii Polonia", albumul "Bulgaria in conceptele cartografice europene", o lumanare parfumata in suport cristal, marca Val Saint Lambert, un platou decor, din metal emailat, incrustat cu motive traditionale italiene, cartea "Sah-nemeh – Cartea Regilor" si o cutie pentru bijuterii, din lemn, cu decoratiuni in stil marocan. Toate cadourile pe care le-a primit Titus Corlatean in 2015 au ramas in posesia sa.

De asemenea, Cristian Dumitrescu, vicepresedintele social-democrat al Senatului, a primit in 2015 un set serviciu cafea si un stilou Cerruti 1881.

Anul trecut, senatorii au primit 23 de cadouri in timpul activitatilor de protocol, iar valoarea totala estimata a acestora este de 4.143 de lei (935 de euro).


(229 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ce cadouri a primit Calin Popescu Tariceanu in 2015 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59389400482178 seconds.