Vineri, 08 Ianuarie 2016 - 06:17 AM Aleg.RO: "Scriitorii" din inchisori, luati in vizor. Alesii vor eliminarea cartilor scrise dupa gratii

Publicat de: ---

AMOS News

Mai multi parlamentari i-au luat in vizor pe asa-zisii scriitori din puscarii . Senatori si deputati de la toate partidele vor sa modifice legea, astfel incat detinutii sa nu mai fie eliberati conditionat pentru ca scriu carti in inchisoare. Si ministrul Justitiei, Raluca Pruna, anunta masuri drastice dupa ce, in ultimii doi ani, sute de detinuti au descoperit ca au darul scrisului.

Initiatorii spun ca actuala lege stimuleaza impostura si permite fentarea executarii pedepsei. Ei cred ca talentul si capacitatile intelectuale ale detinutului nu sunt o garantie ca persoana condamnata isi va schimba comportamentul in bine.

In plus, cei 15 parlamentari sustin ca evaluatorii din inchisoare nu pot garanta ca opera stiintifica nu a fost elaborata de cineva din afara penitenciarului si insusita de detinut.

Ministrul Justitiei e hotarat sa opreasca avalansa de lucrari stiintifice scrise din 2013 incoace in inchisori. Raluca Pruna a anuntat ca autorii si inventatorii din penitenciare vor fi verificati pentru originalitate si autenticitate.

200 de detinuti au scris in ultimii ani peste 400 de carti. Potrivit actualei legi, o lucrare stiintifica publicata inseamna o reducere a pedepsei cu 30 de zile.

Initiativa de modificare a legii a fost depusa la Senat. Insa deputatii vor avea ultimul cuvant.

 


(282 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

"Scriitorii" din inchisori, luati in vizor. Alesii vor eliminarea cartilor scrise dupa gratii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57777094841003 seconds.