Luni, 20 Iunie 2005 - 08:38 AM Aleg.RO: Majoritate fragila pentru guvernanti la TVR

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul In aceasta dimineata incep alegerile interne din TVR si SRR pentru locurile atribuite salariatilor in Consiliile de Administratie. Printre candidati se afla si „vedete“ ale televiziunii antedecembriste. In TVR, pentru cele doua locuri de membri ai CA si doua de suplinitori s-au inscris 29 de candidati. Cu o singura exceptie, toti cei care intentioneaza sa acceada in conducerea institutiei sint persoane care, in general, au fost apropiate sefilor propusi de PSD in fruntea institutiei. In afara de redactora de la stiri externe, Ioana Dumitrescu, nici unul dintre ceilalti candidati nu face parte din grupul de reforma al TVR si nici dintre angajatii TVR care au facut sesizari la Comisia parlamentara de ancheta a activitatii TVR si SRR. O parte dintre candidati a venit insa la Parlament pentru a contracara afirmatiile acuzatoare la adresa activitatii TVR. Printre acestia se numara si favoritii scrutinului de astazi, Dona Tudor, Cornel Mihalache si Razvan Butaru, persoane care nu au gasit nimic negativ in activitatea TVR in ultimii ani. De mentionat ca printre candidati se afla Cornelius Rosiianu si Sorin Burtea, care au servit si televiziunea lui Ceausescu. Sorin Burtea si-a facut campanie pozind in portocaliu.

Tinind cont ca invingatorii din scrutinul intern din TVR vor fi pro-PSD, rezulta ca in viitorul CA actuala Putere va avea o majoritate mai mult decit fragila: 7 voturi la 6.
Reformatorii sint favoriti la SRR

Cu totul alta va fi situatia la SRR. Dintre cei 22 de candidati, cel putin 12 sint din tabara celor care l-au contestat pe Seuleanu. Pentru cele doua locuri cistigatoare se detaseaza trei favoriti: Dana Ciobanu, Cerasela Radulescu - din partea Initiativei profesionale din Radio -, si Vasile Moise, apropiat al lui Seuleanu. Tinind cont de pozitia favoritilor, la SRR se estimeaza in CA un raport de forte de 8-5 sau chiar 9-4 in favoarea actualei puteri. Insa, conform unor angajati ai radioului public care au dorit sa-si pastreze anonimatul, „esential este sa se produca schimbari la nivelul directorilor si al unor sefi de departamente. In caz contrar, nu se va imbunatati activitatea de la noi“.
Candidatii zonei politice

Propunerile „politice“ pentru Consiliul de Administratie al TVR sint urmatoarele: guvern – Tudor Giurgiu, PNL – Andrei Plesu, PD – Narcisa Iorga, UDMR – Galfalvi Zsold, PC – Catalina Bancioiu, PRM – George Pruteanu, PSD – Mircea Hamza, Despina Neagoe si Cornel Calota. Dintre acestia doar reprezentantul UDMR se afla la al doilea mandat in calitate de titular, iar Mircea Hamza a fost in urma cu sapte ani supleant.

In viitorul CA de la SRR vor intra: Maria Cristea – PNL, Paul Grigoriu – PD, Bogdan Ghiu – PC, Hugo Agoston – UDMR, Mitzura Arghezi – PRM, Dan Preda, Mirela Fugaru si Victor Socaciu – PSD, Ducu Bertzi – guvern. Si aici intilnim o serie de veterani, Bertzi, Hugo Agoston, Mirela Fugaru fiind la al doilea mandat. Pentru ambele institutii, Presedintia si minoritatile isi anunta astazi candidatii.


(850 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Majoritate fragila pentru guvernanti la TVR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.