Joi, 07 Ianuarie 2016 - 06:12 AM Aleg.RO: Senat: REDUCEREA perioadei de detentie pentru fiecare carte scrisa in puscarie ar putea fi ELIMINATA

Publicat de: ---

Gândul

Detinutii ar putea sa nu mai beneficieze de posibilitatea de a-si reduce perioada de detentie cu 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica, inventie sau inovatie brevetate, potrivit unei initiative legislative pentru modificarea legii privind executarea pedepselor depuse la Senat .

Reducerea perioadei de detentie cu 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa in arest ar putea fi eliminata

Propunerea legislativa prevede abrogarea literei f) de la art.96, alin (1), din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, care ofera detinutilor posibilitatea de a-si reduce perioada de detentie cu 30 de zile ''in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate''.

"Actuala lege a executarii pedepselor stimuleaza impostura si permite fentarea pedepselor privative de libertate. Simpla activitate de creatie in penitenciar nu garanteaza ca atitudinea antisociala a persoanei se va schimba in bine", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.Initiatorii proiectului legislativ considera ca reducerea perioadei de detentie cu 30 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica, inventie sau inovatie brevetate "nu poate fi valabila in cazul persoanelor cu o instructie de varf si cu o calificare profesionala superioara, care nu pot invoca necunoasterea legilor sau neintelegerea consecintelor actelor antisociale comise".

"Comisia de eliberare conditionata nu poate avea competenta sa judece valoarea unei inventii sau a unei lucrari stiintifice si nici sa garanteze ca respectiva inventie sau lucrare nu este elaborata de cineva din afara penitenciarului si insusita de detinut contra cost sau in schimbul altor foloase pe care le va furniza ulterior eliberarii, autorului real", mai sustin initiatorii proiectului.Cei 15 parlamentari care cer modificarea cadrului legal de executarea pedepselor si masurilor privative de libertate spun ca "in baza actualei legislatii au fost eliberati conditionat cei mai multi falsi cercetatori stiintifici si scriitori de ocazie condamnati pentru acte de coruptie in ultimii ani".

Proiectul urmeaza a intra in dezbaterea Senatului in sesiunea care incepe in februarie. Camera Deputatilor este camera decizionala.

CITESTE SI: Cartile scrise de puscariasii-vedeta din Romania pentru a scapa de inchisoare. Cele mai ciudate si amuzante titluri


(209 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senat: REDUCEREA perioadei de detentie pentru fiecare carte scrisa in puscarie ar putea fi ELIMINATA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57451796531677 seconds.