Luni, 20 Iunie 2005 - 08:30 AM Aleg.RO: Liderii PSD, mediatizati „tendentios”

Publicat de: Bety Blagu

evenimentulzilei PNG a reusit sa ocupe locul doi in topul mediatizarilor exclusiv datorita aparitiilor lui Gigi Becali in stirile sportive
TV Radio
PSD 666 173
PNG 121 20
PNL 72 56
PD 62 30
PPRM 63 18
PC 22 5
UDMR 19 7

In luna mai, jurnalele televiziunilor nationale l-au criticat pe Calin Popescu-Tariceanu, in timp ce posturile de radio au prezentat pozitiv modul in care acesta a gestionat inundatiile. Potopul din vestul tarii a fost, de altfel, principalul subiect al stirilor radio-TV. Concluziile apartin Agentiei de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu (AMP), in urma monitorizarii, in perioada 9-26 mai, a jurnalelor de stiri difuzate de principalele posturi de radio si televiziune.
Raportul AMP arata ca membrii PSD au fost cei mai vizibili politicieni (666 aparitii TV si 173 radio), fiind mai mediatizati decat membrii tuturor celorlalte partide parlamentare la un loc (238 TV si 116 radio). Rezultatele cercetarii AMP confirma monitorizarea CNA din luna aprilie, care releva faptul ca tot fosta putere este prezenta cel mai des in buletinele de stiri. Singura diferenta este ca, de data aceasta, reprezentantii fostului partid de guvernamant sunt si cei care si-au atras cel mai mare procent de aparitii tendentios negative (10%).
Presedintele tarii este singurul politician care, in jurnalele TV a fost asociat cu preponderenta cu actiuni pozitive. La polul opus se situeaza premierul Tariceanu. Singura televiziune care nu a asociat nici un lider politic cu actiuni negative a fost TVR 1, in timp ce Antena 1 a avut cele mai critice referiri la adresa lui Traian Basescu, Calin Popescu-Tariceanu si Mircea Geoana.
Raportul dintre putere si opozitie, in ceea ce priveste prezenta in jurnale, este unul echilibrat in cazul televiziunilor, unde stirile despre coalitia aflata la guvernare reprezinta 51a din timpul total. Posturile de radio monitorizate au alocat insa doar o treime din timp stirilor despre opozitie.(526 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Bety Blagu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Liderii PSD, mediatizati „tendentios” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.135370016098 seconds.