Duminică, 19 Iunie 2005 - 05:55 AM Aleg.RO: Markó: Vrem să dezvoltăm Transilvania

Publicat de: Benone SIMIONESCU

AMOS News Președintele UDMR, Markó Béla, a declarat, sâmbătă, la ședința CRU de la Tg-Mureș, cã pentru maghiari Transilvania este importantã și că doresc să dezvolte această regiune, lucru care trebuie înțeles și acceptat și de partenerii de coaliție. Liderul UDMR a arătat cã Uniunea nu este mulțumitã de modul în care problema Transilvaniei este tratatã de partenerii de coaliție, deoarece această regiune a fost vãduvitã de fonduri în ultimii ani comparativ cu celelalte provincii istorice românești.
El și-a exprimat, însă, convingerea că această problemă poate fi rezolvată prin negocieri și printr-o finanțare susținutã a Transilvaniei.
În acest context, președintele UDMR a afirmat că trebuie continuate lucrările la autostrada Brașov-Borș și că trebuie depășită etapa disputelor între partenerii de coaliție.
"Noi ne conectăm cu UE prin Ardeal. Aici vor intra în România investitorii și este foarte clar pentru mine că trebuie să avem o ofertă acceptabilă atât în ceea ce privește infrastrucrura, cât și în cee ce privește celelalte domenii", a mai declarat Markó Béla.
Liderul UDMR a mai precizat la Târgu Mureș cã schimbarea a președinților celor două Camere ale Parlamentului nu constituie, deocamdată, o prioritate pentru UDMR. Această chestiune ar putea fi abordată la toamnă, dar până atunci există alte prioritãți: moțiunea de cenzurã, problema Consiliului de administrație al Televiziunii și al Radioului și problema modificãrii regulamentului celor două societăți, a mai arătat Markó Béla.


(648 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Benone SIMIONESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Markó: Vrem să dezvoltăm Transilvania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53050708770752 seconds.