Sâmbătă, 18 Iunie 2005 - 10:06 AM Aleg.RO: Vadim revine la nostalgiile ceausiste

Publicat de: Adriana Tomasevici

evenimentulzilei PRM a propus un proiect de lege privind obligativitatea uniformelor scolare PRM se intoarce la stilul care i-a adus voturi in alegerile din 2000: nationalist, nostalgic ceausit, violent. "Dezlegat" de orice ambitii de a adera la curentul popular european, PRM a propus joi doua proiecte de legi. Primul obliga consiliile locale ale oraselor si municipiilor ca pina in 2009 sa amplaseze un bust sau o statuie a poetului Mihai Eminescu.
Cel de-al doilea prevede obligativitatea purtarii uniformelor scolare in invatamintul de stat si privat, imbracaminte care "trebuie sa respecte traditiile invatamintului romanesc". "Nu vrem sa existe discrepante intre elevii cu posibilitati materiale si cei nevoiasi", a argumentat ieri Gheorghe Funar. Noile idei ale PRM se potrivesc mai degraba cu decizia fostului primar al Clujului de a vopsi bancile in culorile tricolorului. Ieri, timp de o ora, Vadim a tinut in fata presei un discurs "despre starea natiunii", in care au fost pusi la zid, ca in vremurile bune, fostii si actualii guvernanti, "pigmeii" Ciontu si Anghel, americanii, Dinu Patriciu si Miron Cozma, cel care "a intrat in inchisoare ca un erou si a iesit ca o lichea".
Dubla personalitate. PRM a anuntat ca va vota alaturi de PSD motiunea impotriva cabinetului Nastase, si impreuna cu Alianta schimbarea lui Adrian Nastase din fruntea Camerei Deputatilor. Vadim Tudor a declarat ieri ca, desi "nu-i face placere" sa voteze alaturi de PSD, va face acest lucru deoarece guvernul nu a acceptat decit unul din cele 79 de amendamente propuse de formatiunea sa. Pe de alta parte, Vadim Tudor si oamenii lui sint de acord cu modificarea regulamentului Camerei Deputatilor in vederea inlocuirii lui Adrian Nastase, dar resping ideea inlocuirii presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.
CV Tudor sustine ca s-a intilnit de doua ori cu reprezentantii Aliantei D.A., carora le-a facut cunoscut acest punct de vedere.


(721 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Adriana Tomasevici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Vadim revine la nostalgiile ceausiste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.