Vineri, 27 Noiembrie 2015 - 04:56 AM Aleg.RO: Daniel Zamfir, initiatorul legii "dai casa inapoi si scapi de datorii": Se refera si la contractele aflate in derulare

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat joi ca proiectul legii privind dare in plata se refera atat la contractele in curs de derulare cat si la contractele incheiate dupa ce legea va intra in vigoare .

Deputatul PNL, Daniel Zamfir

"Au aparut in spatiul public informatii neadevarate in legatura cu legea noastra pe care vrem sa le clarificam. Legea spune foarte clar ca ea se aplica atat contractelor aflate in derulare in momentul intrarii sale in vigoare cat si contractelor incheiate dupa aceasta data. Pasii pe care trebuie sa-i urmeze cei interesati sunt acestia: in situatia in care omul nu-si mai poate achita rata la banca notifica printr-un executor judecatoresc, notar sau avocat banca spunandu-i ca nu isi mai poate achita creditul, are termen de 15 zile sa se prezinte impreuna la notar si sa faca transferul de proprietate. In situatia in care banca nu ar fi de acord, persoana respectiva da in judecata banca si obliga sa preia bunul in proprietate cu acest prilej fiind stinsa creanta si se suspenda orice procedura de executare", a spus Zamfir intr-o conferinta de presa la Palatul Parlamentului.

Citeste si: Legea "dai casa inapoi si scapi de datorie", ADOPTATA in UNANIMITATE de Camera Deputatilor

El a adaugat ca legea nu are criterii de aplicare si nu are restrictii pentru ca daca ar fi avut aceste elemente ar fi existat riscuri de discriminare, scrie Agerpres.

"Legea se aplica tuturor persoanelor care au un credit cu ipoteca. De aceasta lege vor beneficia peste 800.000 de oameni care sunt in situatia sa nu isi poata plati rata la banca. Pot fi doua, trei, cinci cazuri in care, asa cum au invocat bancile, persoane cu Ferrari pot sa-si depuna cheile la banca sau de la scara de bloc pe care au ipotecat-o cand s-au dus sa-si ia un creditul. Daca exista asemenea cazuri, eu nu stiu, dar asta e problema bancilor, ele trebuie sa se intrebe cum au ajuns sa dea asemenea credite. Bancile sa se intrebe cum au dat credit doamnei Udrea, domnului Truica, soferului domnului Truica, pentru ca atunci cand le-au dat le-au dat in mod clar pentru o afacere. Daca acea afacere nu a reusit e foarte bine sa plateasca", a mai mentionat deputatul liberal.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 233 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

Proiectul de lege prevede ca debitorul are dreptul sa stinga creditul ipotecar prin transmiterea catre creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat in favoarea creditorului, fara a mai plati altceva.


(643 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Daniel Zamfir, initiatorul legii "dai casa inapoi si scapi de datorii": Se refera si la contractele aflate in derulare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62150382995605 seconds.