Joi, 16 Iunie 2005 - 07:56 AM Aleg.RO: PD isi ia avant din contul de imagine al lui Basescu

Publicat de: Marius Vulpe

Averea Partidul Democrat propune colegilor de coalitie un termen pentru consolidarea definitiva a prezentei actualei puteri la nivelul administratiei, in paralel cu sustinerea unei pozitii de lider in interiorul Aliantei a partidului condus interimar de Emil Boc. Diferendul la nivelul declaratiilor politice dintre PD si PNL pe tema anticipatelor, a remanierii, precum si criticile presedintelui Basescu in privinta schimbarii conducerii SRR, TVR si a racolarii de membri ai Opozitiei de catre PNL au capatat o concretizare in privinta strategiei politice. Emil Boc a spus ieri ca protocolul Aliantei DA este functional si va fi respectat de catre PD pana in 2008. Ce este important insa este ca sondajele de opinie indica un avantaj de credibilitate de partea PD in cadrul Aliantei. Ce anume se va intampla in urmatorul ciclu electoral inca nu este limpede, dar, cel putin acum, pare foarte probabil ca PD si PNL sa mearga separat.

Suprematia pe care o urmareste PD are un mobil - aceea de a-i asigura sprijin politic presedintelui Traian Basescu. Motiunea cu care participa Boc la desemnarea sa ca lider al partidului include prevederea ca Traian Basescu sa fie sprijinit la alegerile prezidentiale viitoare de catre PD. Ieri, avantajul din sondaje al PD a fost pus de Emil Boc in contul de imagine al presedintelui.


Meritele nu ni le asumam in totalitate, pentru ca ele provin de la succesul lui Traian Basescu


„Procentul substantial pe care il are PD in sondajele de opinie nu ni se datoreaza in special noua, ci, in cea mai mare parte, se datoreaza succesului pe care presedintele Traian Basescu l-a avut in campania prezidentiala si in politica interna de dupa c?stigarea alegerilor prezidentiale, PD av?nd in acest moment marea provocare de a putea mentine partidul la acest standard ridicat si sa-l duca mai departe. Dar meritele nu trebuie sa ni le asumam in totalitate, pentru ca ele provin de la succesul pe care presedintele Traian Basescu l-a avut at?t in campania prezidentiala, c?t si in politica interna“, a spus Boc.

In acelasi timp, PD doreste sa preia ca atare puterea - este vorba de administratia centrala si locala, unde oamenii PSD detin fraiele. „ Trebuie sa stabilim un grafic care sa fie imbratisat de toti colegii din coalitie pentru ca sa fim perceputi de romani ca noi conducem si reprezentam Romania in acest moment“, a declarat liderul PD, Emil Boc.

Pentru liderul PD existenta la carma celor doua Camere a unor „exponenti de marca ai PSD“, precum Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu are valoare de simbol. „Sunt reprezentantii partidului care a pierdut alegerile, de aceea n-au dreptul moral si politic sa conduca Romania. Ei trebuie sa fie pastrati in Opozitie, iar Alianta, impreuna cu partenerii sai, trebuie sa-si poata da masura capacitatii politice in a conduce aceasta tara“, a spus Boc.


(619 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Marius Vulpe


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

PD isi ia avant din contul de imagine al lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59279799461365 seconds.