Miercuri, 30 Septembrie 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Parlamentarii nu vor mai primi autoturisme pentru transportul in teritoriu. Vor primi in loc o suma forfetara

Publicat de: ---

7plus

Proiectul in acest sens a fost votat cu 293 voturi "pentru", 2 "impotriva" si 31 abtineri .

Astfel, s-a abrogat articolul din Statutul deputatilor si senatorilor care preciza ca deputatii si senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfasurarea activitatilor legate de exercitarea mandatului. In schimb, a fost introdusa prevederea referitoare la faptul ca "deputatii si senatorii beneficiaza, pentru desfasurarea activitatilor legate de exercitarea mandatului, de o suma forfetara al carei cuantum este stabilit prin hotarare a Birourilor Permanente, in functie de resursele bugetare ale celor doua Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, pe baza de declaratie pe propria raspundere care reprezinta un document justificativ".

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis, luni, sa propuna Comisiei de Statut cele modificari care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru precizand ca, in acest sens, alesii vor fi nevoiti sa predea masinile primate si sa primeasca o suma forfetara de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielile de transport in colegiu.

Chelaru a precizat deputatii si senatorii care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetara de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, in baza unei declaratii pe proprie raspundere care reprezinta document justificativ.

 

 

 

 


(422 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Parlamentarii nu vor mai primi autoturisme pentru transportul in teritoriu. Vor primi in loc o suma forfetara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.85116004943848 seconds.