Miercuri, 30 Septembrie 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Gorghiu, dupa respingerea motiunii PNL: Nu vom ceda, nici astazi, nici alta data

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristina Stefan

In conditiile in care demersul lor menit sa sanctioneze Guvernul si pe premierul care il conduce, social- democratul Victor Ponta, a fost respins la vot, in plenul Parlamentului, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a tinut sa precizeze public ca liberalii vor continua sa taxeze neregulile pe care le constata .

 

Prin intermediul unui mesa transmis pe retea de socializare, la cateva zeci de minute de la aflarea rezultatului votului in privinta demersului depus in Parlament de cei 183 de alesi liberali, Giorghiu a inceput prin a le multumi celor care au iesit in strada, pentru a lua parte la mitingul organizat de PNL in paralal cu dezbaterea motiunii, dar si celor care au votat in cadrul sedintei de marti a celor doua Camere. “Le multumesc celor care au venit astazi in parcul Izvor, pe o vreme potrivnica, precum si celor care au votat in plenul Parlamentului, pentru a apara demnitatea Romaniei”, a notat liberala, in conditiile in care, daca ziua precedenta se spunea ca la manifestarea din Aprcul Izvor ar fi urmat sa vina circa 10.000 de oameni, numaurl celor prezenti nu a ajuns nici macar la jumatate din aceasta cifra.

Cat il priveste pe principalul personal de pe scena politica vizat de aceasta motiune de cenzura, Alina Gorghiu a facut un rezumat al “mostenirii politice” lasate de Victor Ponta. “Nu vom ceda, nici astazi, nici alta data, in fata imposturii, a minciunii si a abuzului. Mostenirea politica a lui Victor Ponta nu sunt kilometrii de autostrazi, nici muntii de reforme, ci tonele de invective si minciuni. Peste toate acestea, Victor Ponta mai lasa o mare pata pe imaginea Romaniei!”, sustine copresedintele Partidului National Liberal.

“Confunda interesul national cu interesul personal”

Totul, in conditiile in care, anterior, din Parlament, Gorghiu sustinea ca “prim-ministrul mai are doar trei-patru cetateni romani care-l sustin”, respectiv liderii partidelor de guvernare, care, in opinia deputatului liberal si-ar urmari propriul interes. “Unul vrea sa se aseze pe locul de pe care s-a ridicat Victor Ponta in partid, altul isi doreste sa ramana primul senator al tarii, celalalt confunda puterea cu interesul national, iar toti confunda interesul national cu interesul personal”, a afirmat copresedintele principalei formatiuni de opozitie, evitand, insa, sa faca vreo nominalizare.

Precizarile Alinei Gorghiu au fost facute, asadar, la scurta vreme dupa ce de la tribuna Parlamentului s-a anuntat ca motiunea de cenzura a liberalilor -  denumita “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” – a primit 207 “pentru” si 8 “impotriva”, fiind respinsa ca urmare a faptului ca nu a intrunit numarul minim de voturi, 275, pentru a fi admisa. Drept urmare, actualul Guvern condus de catre Victor Ponta ramane la Palatul Victoria.


(458 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Gorghiu, dupa respingerea motiunii PNL: Nu vom ceda, nici astazi, nici alta data | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58055806159973 seconds.