Marți, 29 Septembrie 2015 - 05:35 AM Aleg.RO: Dragnea: Coalitia nu sustine proiectul lui Marius Manolache, regret ca a aparut aceasta initiativa

Publicat de: ---

jurnalulnational

"Nu sustinem un asemenea proiect de lege . Nu are, din punctul nostru de vedere si al meu, personal, nicio logica juridica. (...) Cu mine nu s-a consultat, sunt absolut convins ca nici cu grupul in mod oficial. Cu partidul, cu atat mai putin. (...) Regret foarte mult ca a aparut o asemenea initiativa legislativa", a spus Dragnea, adaugand ca a aflat despre acest proiect abia in dimineata zilei de luni.

Liviu Dragnea a precizat ca deputatul Marius Manolache nu s-a consultat nici cu Ministerul Justitiei, iar o astfel de discutie este necesara in cazul oricarui proiect privind modificari in domeniul justitiei.

Presedintele PSD s-a mai aratat deranjat de initiativa deputatului, insa a adaugat ca nu va mai incerca sa discute cu acesta, avand in vedere ca Manolache nu se afla la primul astfel de proiect ce vizeaza justitia. "Am mai vorbit si probabil ca vorbim degeaba pe subiectele acestea", a spus Dragnea.

Deputatul PSD Marius Manolache a propus o initiativa legislativa de modificare a legii organizarii judiciare potrivit careia "completele de 5 judecatori vor solutiona apelurile si cerererile in cauzele judecate in prima instanta de Sectia penala a ICCJ si judeca si alte cauze date in competenta lor prin lege, precum si ca instanta disciplinara. Apelul nu poate fi declarat decat in favoarea inculpatului".

"Initiatorul apreciaza ca nu poate fi exercitata calea de atac a apelului impotriva unei hotarari pronuntate in fond de catre instanta suprema decat in favoarea persoanei deferinta justitiei", mai arata initiatorul in expunerea de motive a proiectului.

Proiectul depus de deputatul PSD in10 iunie urmeaza sa intre in dezbaterea Comisiei juridice din Camera Deputatilor.


(234 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Dragnea: Coalitia nu sustine proiectul lui Marius Manolache, regret ca a aparut aceasta initiativa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6783890724182 seconds.