Luni, 21 Septembrie 2015 - 08:56 AM Aleg.RO: Monica Macovei: Klaus Iohannis nu prea s-a tinut de promisiunile din campania electorala

Publicat de: ---

7plus

Monica Macovei a declarat, duminica, ca presedintele Klaus Iohannis, pe care l-a sustinut in turul doi la alegerile prezidentiale, nu si-a tinut promisiunile din campanie .

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

"Nu credeam ca o sa aduca ceva bine niciunul dintre ei (n.r. Victor Ponta si Klaus Iohannis), de aia am intrat in competitie. In turul doi, am vorbit cu Iohannis si a aprobat cele 10 principii. Mai mult nu se tine de ele. De cate ori a promis votul prin corespondenta? A sustinut in campanie, singur, nu eu am cerut asta, alegerea primarilor in doua tururi. Ce a facut? A promulgat legea cu alegerile din primul tur. Aici se contrazice pe el", a spus Macovei, la B1 TV.

 

Liderul partidului M10 a mai spus ca nu inseamna sa lupti cu coruptia daca spui ca "politicienii, ca sa nu mai fie corupti au nevoie de bani mai multi". "Iarta-ma, te rog, dar pentru mine nu asta inseamna lupta cu coruptia", a spus Macovei.

Monica Macovei a vorbit si despre dosarul Turceni-Rovinari, pentru care premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata joi, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea banilor si complicitate la evaziune fiscala.

Macovei a spus in 2009 ca parlamentarii nu ar trebuii sa fie avocati in functie pentru a nu exista posibilitatea de coruptie.

"Cand am facut aceste afirmatii publice, la o scoala de vara a PNL, am argumentat de ce nu e bine ca parlamentarii sa fie si avocati in functie, tocmai pentru ca o sa faca contracte si cu statul si fiind deputati sau senatori pot sa isi ia din banii publici. Vroiam sa introduc notiunea de incompatibilitate", a spus Macovei.

Ea a mai precizat ca despre Turceni-Rovinari se scria in presa inca din 2005. "Eu retin ca erau articole in presa din 2005, poate sa fie 2007, dar imi aduc aminte si de un titlu: Cum fac baietii destepti bani de la Complexele Turceni si Rovinari", a explicat Macovei.

"Foarte multi fac contracte cu statul. Este o boala a politicienilor si este ilegal. Cred ca isi imagineaza ca nu o sa fie prinsi. Si Oprescu a continuat cand un consilier al lui a fost luat cu putin inainte (n.r. sa ia spaga)", a afirmat aceasta.

Legat de faptul ca Victor Ponta este acuzat ca a prejudiciat statul cu 51.321 de lei, o suma care nu este extraordinar de mare, Macovei a precizat ca "asta este viata, asa se intampla".

"Cu cat esti mai mare in functie si furtul este mai mic, cu atat este mai grav, pentru ca atunci este coruptie de sistem, este generalizata. Suma mica, coruptie de sistem. Este deja un mod clasic de a fura din acesti bani publici", a mai spus Macovei.

Premierul Victor Ponta a fost trimis joi in judecata, in stare de libertate, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea banilor si complicitate la evaziune fiscala in dosarul Turceni-Rovinari. In acelasi dosar, senatorul Dan Sov a fost trimis in judecata, in control judiciar. 


(277 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Monica Macovei: Klaus Iohannis nu prea s-a tinut de promisiunile din campania electorala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61019897460938 seconds.