Luni, 13 Iunie 2005 - 07:42 AM Aleg.RO: PSD mai ancheteaza doua saptamani complicitatea cu Omar Hayssam

Publicat de: Marius Vulpe

Averea PSD a oficializat neintelegerile care despart membrii formatiunii in privinta responsabilitatii acoperirii lui Omar Hayssam. Este vorba de anuntul de ieri al Comisiei de Integritate Morala a PSD care vorbeste de reluarea si completarea raportului pe care l-a prezentat filiala de Bucuresti a PSD in privinta legaturilor oamenilor din partid cu Omar. Analiza ar urma sa suporte cateva completari si clarificari, dupa cum a anuntat Cristian Diaconescu, presedintele comisiei citate.

Or, raportul invocat scotea basma curata intreaga filiala, in conditiile in care omul de afaceri a fost arestat de autoritati pentru nereguli financiare si terorism pe cand era membru PSD.


„Nu suntem o instanta a statului, ci una interna, de partid“


Filiala de la Bucuresti a aratat cu degetul nu spre persoane, dar spre esalonul superior al PSD, atunci cand a vorbit de tolerarea lui Omar pana pe listele electorale. Nimeni de la centru insa nu si-l asuma pe omul de afaceri arestat.

Singurul care a facut nominalizari in privinta „cocolosirii“ lui Omar Hayssam este Antonie Iorgovan, care l-a indicat pe Adrian Nastase ca pe unul dintre responsabili. Iorgovan a pomenit la acea data si de nevoia ca Nastase sa fie audiat de catre Comisia de Integritate. Aceste declaratii au starnit mania liderilor PSD Nastase si Geoana, acuzati mai apoi de Iorgovan ca ar fi dezvaluit in presa statutul sau de avocat al omului de afaceri. Iorgovan a fost apoi dat afara din comisie.

Potrivit unor surse, conducerea din Kisellef va analiza astazi si posibilitatea sanctionarii lui Antonie Iorgovan pentru relatiile de afaceri pe care firma acestuia de avocatura le-a avut cu unele firme ale omului de afaceri sirian.

Presedintele Comisiei de Arbitraj, Cristian Diaconescu, a declarat ieri ca intr-un interval de doua saptamani va fi comunicat un rezultat final al anchetei. Senatorul PSD a precizat ca nu va face nominalizari si nu va descrie procesul intern de luare a deciziei. „Nu suntem o instanta jurisdictionala, ci una interna, de partid“, a aratat Diaconescu.

El a lasat sa se inteleaga ca analiza pesedistilor din capitala nu satisface pe deplin partidul, fiind necesare unele clarificari, precizand ca in continuarea acestei analize vor fi luate in calcul toate sursele publice de informare.

„Pozitia PSD Bucuresti este foarte importanta si va fi avuta in vedere, iar elementele probatorii vor avea o importanta mai mare sau mai mica“, a spus senatorul PSD.

Despre complicitatea PSD cu Omar Hayssam au vorbit pana acum si Ioan Talpes, si Ioan Rus. Ambii, fara sa indice pe cineva anume, au vorbit despre informatiile care au existat pe masa PSD pe cand era la guvernare in privinta acuzatiilor de terorism si afaceri economice necurate.


(1041 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Marius Vulpe


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

PSD mai ancheteaza doua saptamani complicitatea cu Omar Hayssam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61691498756409 seconds.