Miercuri, 09 Septembrie 2015 - 05:55 AM Aleg.RO: Pro-rusii de la Chisinau anunta proteste ample si cer alegeri anticipate

Publicat de: ---

Cotidianul

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova, Igor Dodon, si cel al Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatii, ambii de orientare pro-rusa, saluta actiunile de protest din Piata Marii Adunari Nationale, organizate de platforma „Dreptate si Adevar”, si spun ca, in scurt timp, vor organiza proteste in masa in fata institutilor guvernamentale, transmite Unimedia .info.

Într-o postare pe facebook, Usatii spune ca inceputul lunii septembrie a aratat ca moldovenii sunt o societate civila consolidata, nu un grup de oameni dezbinati.

Renato Usatii spune ca unica sansa pentru Moldova sunt alegerile anticipate. Si liderul PSRM a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca socialistii vor iesi la proteste daca pana pe 22 septembrie nu va fi organizata o sedinta extraordinara a Parlamentului in care sa fie anuntata dizolvarea Legislativului.

„PSRM cere categoric organizarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului RM, care trebuie sa aiba loc pana pe 22 septembrie. Pe ordinea de zi trebuie sa figureze decizia de autodizolvare a Parlamentului si anuntarea alegerilor anticipate. Noi cerem modificarea Constitutiei pentru ca presedintele sa fie ales direct de catre cetatean. Cerem demisia la pachet a guvernatorului BNM, procurorului General, directorului CNA si cel al Agentiei Nationale pentru Reglementarea Energetica. Si mai cerem sa ne dezicem toti deputatii de imunitate. În cazul in care pana pe 22 septembrie, Parlamentul nu se va convoca in sedinta extraordinara, noi anuntam mobilizarea generala de proteste cu pichetarea cladirilor guvernamentale, in scopul declansarii alegerilor anticipate. Va vom arata ce inseamna proteste masive”, a declarat Dodon.


(674 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Pro-rusii de la Chisinau anunta proteste ample si cer alegeri anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.