Miercuri, 09 Septembrie 2015 - 05:55 AM Aleg.RO: Parlamentarii incompatibili vor beneficia de pensii

Publicat de: ---

Cotidianul

Comisia de Statut a Parlamentului a finalizat raportul la cererea de reexaminare a proiectului de lege privind indemnizatiile speciale ale parlamentarilor si a adoptat o serie de modificari printre care si aceea ca deputatii si senatorii care sunt in mandat nu au voie sa incaseze pensie speciala, transmite AGERPRES .

Presedintele comisiei de statut Bogdan Niculescu-Duvaz, deputat PSD, a facut aceasta precizare, aratand ca modificarile au fost facute de membrii comisiei in unanimitate.

"Comisia a discutat toate elementele pe care le contine cererea de reexaminare a presedintelui, o buna parte dintre ele au fost adoptate ca fiind necesare. Acest raport a fost votat in unanimitate", a spus Duvaz, citat de MEDIAFAX.

Duvaz a precizat, insa, ca prevederile privind cuantumul pensiei speciale pentru parlamentari a ramas cel initial de 0,55% din indemnizatia de parlamentar, de acesta urmand sa beneficieze deputatii si senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive pana la 3 mandate.

O modificare facuta de comisia de statut, la soliciarea presedintelui, se refera la faptul ca pensia speciala nu poate fi incasata de deputati si senatori in paralel cu indemnizatia de parlamentar.

Membrii comisiei au mai stabilit ca parlamentarii care au fost condamnati pentru fapte de coruptie savarsite in calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale, a mai spus Duvaz, adaugand ca cei condamnati pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie speciala deoarece este vorba de o situaie administrativa si nu de coruptie.

Raporutl comisiei urmeaza sa fie supus aprobarii plenului comun al Parlamentului.


(667 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Parlamentarii incompatibili vor beneficia de pensii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.