Marți, 08 Septembrie 2015 - 06:00 AM Aleg.RO: Ce spun PSD si PNL despre viitori candidati la Primaria Capitalei

Publicat de: ---

Cotidianul

PSD vrea propriu candidat la Primaria Capitalei dupa arestarea lui Sorin Oprescu, in vreme ce PNL nu exclude din start sustinerea unui candidat din afara partidului pentru aceasta functie .

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca partidul sa are capacitatea de a avea un candidat propriu la Primaria Capitalei, altfel nu se mai poate numi "un partid mare".

"PSD constata ca in Bucuresti competitia pentru primaria Capitalei este resetata total. Începand de astazi vom realiza niste analize extrem de serioase cu privire la ceea ce trebuie sa faca PSD in Bucuresti, atat pentru primariile de sector, cat si pentru primaria Capitalei. Nu avem o solutie astazi. Nu ne permitem sa aruncam in joc nume", a declarat Dragnea.

Întrebat daca, de principiu, pesedistii ar putea ajunge la un consens in cadrul coalitiei pentru sustinerea unui candidat de la un alt partid, cum ar fi de exemplu UNPR, Dragnea a spus ca partidul sau ar trebui sa aiba un candidat propriu. "PSD este un partid mare. Eu cred ca are capacitatea sa aiba un candidat propriu la Primaria Capitalei. Daca PSD nu va avea un candidat propriu atunci nu avem dreptul sa ne mai numim partid mare", a afirmat Liviu Dragnea.

Ce spune un lider PNL

De partea cealalta, PNL nu exclude ipoteza ca viitorul candidat la Primaria Bucuresti sa fie din afara partidului, potrivit liderului deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu. Acesta a precizat ca la RFI formatiunea sa "nu trebuie sa excluda nimic aprioric", iar viitorul candidat care va fi sustinut de PNL trebuie sa aiba si un profil liberal, "sa nu fie un autoritar, un comunist".

Întrebat daca PNL ia in calcul sustinerea unui candidat din afara partidului sau daca exclude aceasta varianta, Eugen Nicolaescu a raspuns: "Eu cred ca noi nu trebuie sa excludem nimic aprioric, eu cred ca trebuie sa oferim bucurestenilor o candidatura care sa reprezinte nazuintele cetatenilor care locuiesc in Bucuresti, un candidat care sa vina cu o viziune, care sa vina cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucurestiul intr-o Capitala europeana".

Chestiunonat ce anume ar insemna un "candidat nou", liderul deputatilor PNL a explicat: "Probabil, asa cum si dvs. incercati sa-mi sugerati ca ar putea fi cineva din afara partidului si poate fi o persoana care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodata in administratia publica centrala sau locala, care n-a avut functii publice, care nu a beneficiat de demnitati si este un om care din punctul nostru de vedere si al bucurestenilor, pentru ca el va fi testat, evident, prin sondare, poate sa indeplineasca toate aceste criterii si poate fi pana la urma acel primar de care Bucurestiul are nevoie".

Întrebat daca PNL l-ar sustine pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, Eugen Nicolaescu a replicat: "Repet, nu exclud nici o candidatura, dar in acelasi timp candidatul care va fi sustinut de PNL trebuie sa aiba si un profil liberal, trebuie sa ne dea noua garantia ca nu va fi un autoritar, un comunist, unul care sa faca din Bucuresti altceva decat am crede noi ca ar trebui sa fie Bucurestiul, un oras modern, care sa aiba vitalitate, sa se poata misca, sa atraga investitorii, sa produca plus valoare, care mai departe sa se imparta in domeniile prioritare si sigur ca noi vorbim aici si de un oras cum e Bucurestiul, care trebuie sa atraga si multi turisti, un oras cu care sa te mandresti, fiind Capitala tarii".

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat luni la randul sau ca un candidat la Primaria Capitalei din afara partidului poate fi o solutie, insa a aratat ca este prematur sa se discute despre aceasta varianta.

"Suntem un partid deschis, incercam din rasputeri sa deschidem portile partidului oricarei persoane cu buna reputatie sau larga apreciere in spatiul public, implicit in municipiul Bucuresti. Este prematur sa discutam astfel de solutii in acest moment. Exista o competitie interna la care foarte multi liberali s-au inscris. Poate fi una din solutii, dar este prematur", a afirmat Stroe, intr-o conferinta de presa.


(679 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ce spun PSD si PNL despre viitori candidati la Primaria Capitalei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.