Vineri, 04 Septembrie 2015 - 05:58 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu, dupa adoptarea Codului Fiscal: Am si un motiv de TRISTETE. Victor Ponta nici macar nu a votat

Publicat de: ---

Cotidianul

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, dupa adoptarea Codului Fiscal in Camera Deputatilor, ca premeirul Victor Ponta, desi s-a "falit" cu noul Cod, nu a venit nici macar sa voteze . 

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a spus ca este "un moment de multumire pentru PNL ca s-a votat Codul fiscal", acesta fiind rezultatul unor consultari care "s-au facut la initiativa PNL si care au dat roade".

"Am si un motiv de tristete: faptul ca  primul ministru, dupa ce s-a falit atat cu Codul fiscal pe care partidele s-au aplecat cu atentie, nici macar nu a votat. Dar nu e o surpriza. Am mai avut un moment de genul acestuia, cel in care s-a votat dublarea alocatiei pentru copii, cu care iar s-a laudat primul ministru. Nu e nicio problema ca primul ministru nu crede in acest Cod fiscal", a spus Gorghiu. 

Pe de alta parte, Gorghiu a precizat ca, la prima sedinta a Biroului Politic al PNL, va propune desemnarea reprezentatilor in echipele tehnice de consultari pe celelelate 2 teme: salarizarea in sistemul bugetar si absorbtia de fonduri.

"Am discutat cu presedintele PSD Liviu Dragnea despre nevoia de reforma a Parlamentului.  Este singura institutie anchilozata, nereformata de 25 de ani. Parerea dvs este una jalnica despre Parlament, a electoratului la fel, este supradimensionat, este ineficient. Sunt multe lucruri care trebuie reparate, reconstruite, consolidate pentru a avea Parlamentul o imagine cum trebuie", a spus Gorghiu

Intrebata care e cea mai mare problema a Parlamentului, Gorghiu a evidentiat necorelarea dintre actele normative. "In acest moment ineficienta, pentru ca daca va uitati pe cifre, pe numarul legilor pe care reusim le adoptam, este incredibil de mic si mai avem si o problema de coerenta legislativa. Stiti foarte bine ca sunt zeci de mii de acte normative, foarte multe legi care, din pacate, nu sunt gandite unitar, corelate intre ele. Eu sper ca saptamana viitoare sa fiu in masura sa fac publice propunerile PNL. S-a lucrat la acest proiect toata vara, este un proiect destul de amplu si o sa-l aducem pe masa acelei comisii pe care dorim sa o constituim impreuna cu toate partidele parlamentare pentru ca aceasta este o tema vitala pentru Romania, nu pentru opozitie sau pentru putere".


(132 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Alina Gorghiu, dupa adoptarea Codului Fiscal: Am si un motiv de TRISTETE. Victor Ponta nici macar nu a votat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74759101867676 seconds.