Vineri, 04 Septembrie 2015 - 05:58 AM Aleg.RO: Victor Ponta: Daca nu ma sustine coalitia nu raman premier

Publicat de: ---

Cotidianul

Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, s-a referit, intr-o emisiune transmisa in direct, la Romania TV, la cele mai importante probleme ale momentului . Cele mai importante decaratii ale sefului executivului de la Bucuresti:

- Azi s-a votat Codul Fiscal. Era cel mai important proiect al anului. Dincolo de asta, urmeaza legea achizitiilor publice, legea bugetului pe 2016.

- nu imi dau demisia. Daca ma sustine coalitia de guvernare, evident ca nu plec daca nu o sa o fac. Dar ce am vazut de la domnii tariceanu, Constantin, Oprea nu am vazut nicio adversitate

- probabil ca voi candida la Camera Deputatilor la alegerile din 2016

- am un mandat pe care vreau sa-l duc la bun sfarsit. 5 ani un mandat de premier e cam lung.

- Pana pe 5 iunie am avut o relatie constructiva cu Iohannis, apoi una rece dar in ultimele zile ne-am intalnit, am vorbit, e iarasi una normala.

- foarte des adversarii politici si vorbesc despre dosarul Ponta Turceni-Rovinari. eu un dosar mare complex cu lucruri care nu ma privesc. E vorba despre 51.000 de lei buclucasi

- eu sunt convins ca sunt nevinovat. Decizia de a disjunge dosarul apartine procurorului de caz.

- Ceea ce am avut de platit in 2007-2008, cei 51.000 de lei, absolut toti, conform documentelor depuse ,i-am depus. Eu nu am furat un leu de la stat. Sa inteleaga toti oamenii ca eu mi-am platit pana la ultimul leu toate darile catre stat.

- eu vreau sa ma mandresc cu combaterea evaziunii fiscale. Avem 2,5 miliarde de lei la stat in plus.

- Vreti sa faceti un Cod Fiscal mai bun? De ce l-ati votat pe al nostru? E un tip de scandal propagandistic.

- cred ca presedintele Romaniei sigur ca are o afinitate catre partidul care l-a sustinut. N-a facut nimic ilegal.

- eu am discutat cu iohannis despre aceasta forma a Codului Fiscal si nu a spus ca nu vrea sa-l promulge

- cand l-au votat era codul PNL, in august era un Cod al lui Ponta, acum e un Cod al partidelor... voiam sa treaca acest cod pe care s-a muncit foarte mult. Cred ca a iesit cum am vrut noi. Cu 20% TVA si cu cateva masuri care au fost amanate cu un an din considerente politice.

- acele masuri amanate, eu va promit cu cifrele pe masa care este impactul reducerii impozitului pe dividente. Acest cod fiscal reflecta o viziune pe termen lung si foarte lung.

- În iunie am redus TVA la alimente, in 3 luni a crescut valoarea facturata a alimentelor cu 25% mai mult. Eu cred ca s-a facturat mai mult nu ca romanii au mancat mai mult.

- Nu l-am votat Codul Fiscal pentru ca m-am incurcat cu programul. Eram cu ministrul iordanian.

- UDMR este in opozitie

- cu Liviu Dragnea Am fost o echipa inca din 2010 si suntem in continuare. L-as primi pe Dragnea in Guvern daca asta ar fi dorinta lui. A fost un ministru foarte bun. Dragnea vrea acum sa organizeze partidul in alegeri.

- Dupa ce am citit in fiecare dimineata cum se rupe coalitia, acum suntem mai multi, au mai venit senatori la ALDE.

- nu ma surprinde atacul lui Voiculescu in privinta Codului Fiscal.

- Cu Bapsescu nu ne simpatizam nici acum. Mai spune niste prostii ingrozitoare, ba ca se arunca la metrou studenti musulmani, ba cu inchiderea granitelor

- Basescu pleca la Otopeni fiara si la Bruxelles era pisica.

- nu exista la guvernul Romaniei niciun fel de document referitor la cifra de 7.000 de refugiati. În perioada in care nu eram la Guvern, cand era Oprea, a fost o discutie pe aceasta tema.

- suntem pe excedent bugetar. Noi trebuia sa fim pe deficit. Acesti bani in plus trebuie sa-i folosim. Cresterea salariilor medicilor se face din aceste economii

- in acest an vrem sa platim toate titlurile executorii: profesori, magistrati care au dat in judecata statul de pe vremea lui Boc.

- aceste surse suplimentare din punctul meu de vedere se rezolva in felul urmator: masurile amanate le-am putea adopta mai repede.

- cand am introdus acciza, au crescut cu 0.6 pretul la pompa, acum cu scaderea pretului petrolului, scoatem acciza, dar sa nu ne gandim ca vor face ca si atunci. Vreau sa scot acciza pentru transportatori, persoane.

- mi se par inacceptabile declaratiile lui Basescu referitoare la Firea

- Banii pentru renovarea vilei Lac 3 a lui Klaus Iohannis vin de la RA-APPS.

- Cred ca luna aceasta imi iau marirea de salariu. Hai sa facem mai repede si legea salarizarii!

- Ma tin de promisiune cu salariile din educatie

- Decizia cu introducerea cardului de sanatate este una dintre cele mai bune din sistemul sanitar. Este un pas de reforma in sanatate economim banii, face ordine.

- În prima luna de la introducerea cardului s-a prescris cu 1,5 milioane mai putine consultatii. Eu cred ca acelea erau false, nu ca sunt cu 1,5 milioane de romani mai sanatosi.

- În decembrie 2016 vreau sa plec din functia de prim-ministru cu 5 ani de crestere economica si cu ce am promis in 2012 realizat. În totalitate ma bucur de sprijinul lui Dragnea si a lui Oprea. În politica nu e cu tradare e cu schimbarea prioritatilor.


(237 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Victor Ponta: Daca nu ma sustine coalitia nu raman premier | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.