Vineri, 04 Septembrie 2015 - 05:58 AM Aleg.RO: Codul Fiscal a trecut de Parlament si va fi trimis spre promulgare. TVA scade la 20 % din 2016

Publicat de: ---

Gândul

Camera Deputatilor a adoptat, joi, cu 279 de voturi "pentru", 8 "impotriva" si 5 abtineri, proiectul noului Cod Fiscal . Camera Deputatilor este for decizional. Codul va merge pentru promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat anterior, in cursul diminetii, pe articole, reexaminarea Codului fiscal, neinregistrandu-se nicio modificare fata de raportul Comisiei de buget.

Premierul Victor Ponta a ajuns in plen dupa exprimarea votului la Codul fiscal.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat dupa vot ca prin aplicarea acestui Cod Fiscal, de anul viitor va fi o crestere cu 4, 1 % a consumului, a investitiilor cu 16%, o crestere economica de peste 4 % si un PIB care va ajunge la 743 de miliarde de lei.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat ca este multumit de rezultatul votului, dar dincolo de continutul acestui cod in care spune ca are foarte multa incredere ca va duce la dezvoltarea Romaniei, Liviu Dragnea s-a declarat multumit ca in jurul unui proiect asa mare au reusit sa ajunga la un consens, Puterea si Opozitia.

Liderul PSD a anuntat de asemenea ca a stabilit cu Alina Gorgiu, copresedintele PNL, sa realizeze un plan comun prin care Parlamentul Romaniei sa fie recredibilizat. Dragnea a subliniat ca este incorect ca Parlamentul sa nu fie vazut cu credibilitate.

Cred ca intr-un timp rezonabil, in maxim o luna, o sa avem un set de masuri prin care sa recredibilizam institutia. Saptamana viitoare vom stabili un grup de lucru care sa prezinte un set de masuri ca Parlamentul sa functioneze mai eficient, a spus Liviu Dragnea.

Proiectul de lege al noului Cod Fiscal a fost adoptat, marti si la Senat cu 131 de voturi "pentru", o abtinere si patru voturi "impotriva".

Modificarile vor fi adoptate in forma initiala, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat.

S-a convenit reducerea TVA pana la 20% de la 1 ianuarie 2016 si pana la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stalp va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii referitoare la constructiile speciale din agricultura.

Supra-acciza va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017.

Plafonarea CAS la 5 venituri medii brute va fi aplicata de la 1 ianuarie 2017.

Reducerea impozitului pe dividende va fi operata de la 1 ianuarie 2017.

Proiectul de buget va fi gata pana la 15 noiembrie. Si pe marginea legii bugetului de stat se va colabora cu opozitia dupa acelasi model aplicat in cazul Codului fiscal.

In sedinta de marti, Ioan Ghise si Varujan Vosganian au trecut de la PNL la ALDE, in timp ce Lucian Iliescu, tot liberal, a trecut la grupul UNPR.

Anunturile in acest sens au fost facute de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta Biroului Permanent al forului legislativ.


(130 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Codul Fiscal a trecut de Parlament si va fi trimis spre promulgare. TVA scade la 20 % din 2016 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51865601539612 seconds.