Miercuri, 02 Septembrie 2015 - 05:31 AM Aleg.RO: Senatul a adoptat Codul Fiscal

Publicat de: ---

Bursa      Dupa ce plenul Senatului a adoptat, ieri, Codul Fiscal in forma amendata, deputatii urmeaza sa dezbata, maine, cererea de reexaminare a acestei legi, transmisa de presedintele Klaus Iohannis .
     Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca astazi, pana la ora 12.00, pot fi depuse amendamentele la Codul Fiscal, iar Comisia de buget-finante poate sa intocmeasca raportul in cazul acestui act normativ.
     Solicitarea presedintelui Iohannis a fost aprobata de 130 de senatori, fiind inregistrate patru voturi "impotriva" si o abtinere.
     Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat a avizat, luni, favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor politice.
     Amendamentele vizeaza reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. Eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana tot pentru 1 ianuarie 2017. In schimb, ramane in vigoare eliminarea taxei pe constructiile speciale pentru investitiile in agricultura incepand cu 1 ianuarie 2016.
     In privinta impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.
     Presedintele Klaus Iohannis a transmis Senatului, in luna iulie, potrivit Agerpres, cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal, subliniind ca "legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ", motiv pentru care, "in elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate".
     Proiectul Codului fiscal urmeaza sa fie trimis la promulgare duminica, potrivit presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. 

     *  Ponta: "O parte din masurile amanate vor fi aplicate mai devreme, daca este posibil"
     Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, ca masurile destinate mediului de afaceri care sunt continute de Codul Fiscal, dar care au fost amanate pana la 1 ianuarie 2017, pot intra in vigoare mai devreme daca "datele certe si realitatile economice" o permit. Primul ministru a subliniat, citat de Mediafax: "I-am spus si presedintelui Romaniei, le-am spus si liderilor politici si reprezentantilor mediului de afaceri ca noi continuam sa prezentam toate datele reale, nu estimari, si pe baza acestora, daca este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din masurile care sunt amanate un an pot sa intre in vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri in creare de locuri de munca, in taxe mai bine platite, in combaterea evaziunii fiscale".
     Ponta a dat asigurari ca proiectul Codului Fiscal va fi votat de Camera Deputatilor si promulgat de presedinte.

   


(95 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Senatul a adoptat Codul Fiscal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.91629505157471 seconds.