Vineri, 28 August 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: Care sunt cele mai noi partide infiintate pe Legea 114/2015

Publicat de: ---

Cotidianul

Noua lege a partidelor politice permite infiintarea unui partid doar prin prezentarea a 3 membri fondatori . Pana in prezent, 4 noi partide sunt cu acte in regula inregistrate la TMB. Printre fondatori predomina veterani din PRM si PDL.

Partid de rezervisti disimulat intr-unul satesc

Din 5 august a.c., la adresa Str. Duzilor nr. 40 din satul Dumitrana (Ilfov) figureaza sediul Partidului National Pentru Patrie (PNPP). Suntem in fata unei premiere. Un partid cu sediul de baza intr-un sat. La prima vedere pare ca este vorba de un partid satesc. De ce nu? Pe noua lege a partidelor politice, orice scara de bloc isi poate face partid. Totusi, numele presedintelui, Viorel Gligor, pare relativ cunoscut. O ampla cautare pe net si misterul se desluseste: PNPP este o grupare infiintata din militari rezervisti. Nu era clar daca Viorel Gligor era una si aceeasi persoana cu seful pensionarilor PDL Constanta, demisionat din functie in 2010. Prin ricoseu si dupa verificari tipic militare (privind persoana subsemnatului), am reusit sa stau de vorba cu presedintele partidului. Da, Viorel Gligor a fost seful organizatiei de pensionari PDL Constanta. „Interimar”, a subliniat domnia sa. Conform spuselor presedintelui, PNPP nu are nicio legatura cu partidul lui Gabriel Oprea si de asemenea nicio legatura cu sindicatul militarilor rezervisti condus de Mircea Dogaru, personaj despre care s-au spus multe in ultimele zile. „Nu avem nicio treaba nici cu Oprea nici cu sindicatul lui Dogaru (...). Am ales satul Dumitrana ca punct de primire a corespondentei. (...) Vom avea pe listele electorale numai oameni care nu au facut politica in ultimii 25 de ani”, ne-a spus Viorel Gligor. Ramane sa vedem cum vor arata listele in 2016.

Un alt fel de „rezervisti”

Corneliu Ciontu si Mircea Ifrim sunt nume din perioada de glorie a PRM (1996 – 2004). Ciontu a fost mult timp mana stanga a lui C.V. Tudor, dar a fost exclus din partid dupa ce a incercat sa preia puterea. S-a refugiat la conservatorii lui Dan Voiculescu, a incercat sa infiinteze un PRM 2, a mai fost in carti prin 2013 intr-o grupare dizidenta a PRM care a pierdut insa in justitie. Acum, Corneliu Ciontu, alaturi de Mircea Ifrim (trecut si pe la PNL pentru o scurta perioada) si de un alt veteran al politicii, Dan Ilie Morega (ex PSD, ultima oara in PNL), a infiintat un partid care, dupa denumire, este unul de orientare nationalista: Frontul Demnitatii si Identitatii Nationale. Mai multi fosti PRM-isti au fost cooptati in acest partid nou.

Tot un fost PRM-ist din perioada de varf a acestui partid, Dan Claudiu Tanasescu (fost primar in comuna Mogosoaia, fost deputat intre 2004 si 2008), a infiintat Blocul Unitatii Nationale (BUN). Sediul central se afla in Bucuresti intr-un imobil in care locuieste Alexandru Gabriel Vulpoiu, in 2014 membru al Aliantei Nationale a Agricultorilor, in prezent in conducerea BUN. În conducere il mai avem pe Dorel Vulpoiu, fost vicepresedinte PRM prin 2013 (aripa Vadim). De mentionat ca fiul lui DCT este europarlamentar PSD.

Tot in luna august au iesit actele (inregistrare legala) ale partidului M10. Si aici avem tot un fel de „rezervisti”, dar veniti din zona PDL Basescu: Monica Macovei – presedinte, Adrian Papahagi si Dacian Tolea (fost ideolog al PDL).

PLR nu a existat, ALDE nu e inregistrat

La ora actuala, in registrul partidelor politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti sunt inregistrate 43 de partide. Ce este insa interesant este faptul ca nu apare deloc numele de PLR, utilizat foarte mult si clamat ca fiind existent de gruparea Tariceanu. Mentionam ca in registrul de la TMB apar si alte 29 de partide care au fost (din diferite motive) radiate, dizolvate sau pentru care s-a respins inregistrarea. Apare doar mai vechiul PNM (Partidul National al Mediului) despre care s-a spus (dar nu exista documente) ca s-ar fi transformat in PLR. Nu apare nici ALDE, grupare rezultata din fuziunea PC cu grupul Tariceanu si care a fost prezentata ca rezultatul fuziunii PC cu PLR. (PC apare in registrul de la TMB ca partid de sine statator – n.a.) De asemenea, nu apar PND (Partidul Noua Democratie), grupare infiintata de un grup de ex PPDD-isti, si nici anuntatul partid al lui Mircea Geoana. Este posibil ca in cazul celor doua grupari sa nu se fi incheiat procedurile birocratice de la TMB.


(1724 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Care sunt cele mai noi partide infiintate pe Legea 114/2015 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56942701339722 seconds.