Vineri, 28 August 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: Ce au decis liderii politici la intalnirea pe tema Codului Fiscal (Video)

Publicat de: ---

Cotidianul

Liderii partidelor parlamentare si-au dat intalnire, joi, la Parlament, pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, dupa amanarea surpriza de luni .

UPDATE: Dupa intalnire, liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat ca partidele parlamentare au convenit reducerea etapizata a TVA, respectiv la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017, asa cum se convenise inca de saptamana trecuta.

S-a decis de asemenea ca ”taxa pe stalp" va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie referitoare la constructiile speciale din agricultura, care va fi eliminata din 2016. Si supraacciza la carburanti va fi eliminata tot din ianuarie 2017, nu din 2016.

Dragnea a spus ca discutiile cu liderii partidelor parlamentare au pornit de la premisa responsabilitatii si a precautiei, astfel incat atat prin Codul Fiscal, cat si prin bugetul de stat pe 2016 sa fie respectata tinta de deficit bugetar de sub 2% din PIB.

”A fost o discutie bazata pe precautie si responsabilitate. Acest consens care a fost dorit si de noi si de colegii din Opozitie a fost necesar, arata ca intentia noastra comuna a fost si ramane ca acest Cod Fiscal sa ramana in timp. Nu ne permitem sa il modifice o eventuala putere, este un Cod Fiscal care arata predictibilitate si stabilitate in mediul economic. Modificarile la Codul Fiscal vor fi adoptate in forma initiala, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat”, a declarat Liviu Dragnea la finalul discutiilor cu Opozitia.

"Am convenit ca Guvernul sa prezinte proiectul de buget pana la 15 noiembrie. Am convenit cu opozitia ca si pe marginea legii bugetului sa lucram dupa acelasi model folosit la discutia pe Codul Fiscal. Ne intereseaza foarte mult sa stimulam investitiile si sa ajustam cat de mult se poate cheltuielile bugetare. Fiecare ministru trebuie sa se uite cu maxima atentie daca gaseste in buget capitole pentru care poate solicita sume mai mici, cheltuieli care nu sunt obligatorii. Vom lucra si pentru legea salarizarii cu opozitia dupa acelasi model”, a mai spus Dragnea.

UPDATE “A fost foarte buna intalnirea”, a declarat liderul UNPR Gabriel Oprea, primul iesit de la negocieri.

"Dialogul s-a dovedit foarte constructiv. Veti fi surprinsi placut, fiindca lucrurile au mers cam spre discutia de la intalnirea tehnica. Liderii de partide se armonizeaza si veti vedea ca a fost foarte buna intalnirea si foarte bun dialogul intre toate partidele parlamentare, pana la urma pentru o problema importanta pentru Romania", a precizat Oprea.

La intalnire au venit liderul interimar al PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, liderul UNPR Gabriel Oprea, iar de la ALDE - copresedintii Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

Opozitia a fost reprezentata de copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, iar UDMR de presedintele Kelemen Hunor.

Initiativa intalnirii i-a apartinut lui Liviu Dragnea, care a propus luni amanarea votului in cazul cererii de reexaminare a Codului Fiscal.

Reprezentantii partidelor intruniti saptamana trecuta la Palatul Parlamentului pentru discutii tehnice pe marginea noului Cod Fiscal au convenit asupra reducerii TVA in trepte, respectiv o scadere la 20% la suta de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la 1 ianuarie 2017.

Totodata, s-a decis amanarea cu un an a eliminarii supraaccizei pe carburanti, aceasta urmand sa fie aplicata din 2017, nu din 2016, asa cum era stabilit initial.

Liviu Dragnea declara insa sambata trecuta cu privire la Codul Fiscal, dupa intalnirea tehnica a reprezentantilor partidelor, ca nu exista o solutie, ci mai degraba o propunere. Astfel, presedintele interimar al PSD a decis luni amanarea votului in Parlament si convocarea unei intalniri intre liderii politici de aceasta data, intalnire care a avut loc astazi, Dragnea spunand ca e nevoie si de o decizie politica.


(437 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ce au decis liderii politici la intalnirea pe tema Codului Fiscal (Video) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55995392799377 seconds.