Vineri, 28 August 2015 - 05:52 AM Aleg.RO: Veste proasta pentru Ghi?a: Deputatul NU scapa de controlul judiciar

Publicat de: ---

romanialibera

Deputatul Sebastian Ghiță rămane in continuare sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecată pentru mituirea fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, relatează Agerpres .

Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au respins, joi, ca nefondată contestația pe care parlamentarul a formulat-o impotriva deciziei instanței care, anterior, a menținut această măsură, respingand cererea lui Sebastian Ghiță de modificare a condițiilor controlului judiciar, in sensul de a i se permite să părăsească țara.

Citește și: Sebastian Ghiță, trimis in judecată in dosarul primarului din Ploiești

Sebastian Ghiță a fost trimis in judecată de procurorii DNA Ploiești intr-un dosar in care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz in serviciu avand drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani.

In același dosar a fost deferit justiției fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită și abuz in serviciu avand drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Bădescu, in calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal unui club sportiv susținut de cel din urmă — CSU Asesoft Ploiești — o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local in sumă de 1.500.000 lei, care constituie atat prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cat și un folos necuvenit obținut de asociația respectivă.

Finanțarea a avut loc in contextul unei selecții de proiecte privind programul 'Promovarea sportului de performanță', organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploiești, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploiești.

'Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat in municipiul Ploiești, in valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumpărare, incheiată in luna august 2013, intre două firme controlate de cei doi inculpați', susține DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghiță a disimulat, in perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014, adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți reprezentand cesionarea fictivă a unei mărci inregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată in fapt de Iulian Bădescu.

Ulterior, fostul primar al Ploieștiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiță, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Sebastian Ghiță mai este urmărit penal sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, deputatul fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, in formă continuată, evaziune fiscală, in formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, in formă continuată.

De asemenea, Iulian Bădescu a mai fost trimis in judecată intr-un alt dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in formă continuată, luare de mită, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in formă continuată, folosirea influenței de către o persoană care indeplinește o funcție de conducere intr-un partid in scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Tableta cu Windows 10 comenteaza /* (c)


(457 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Veste proasta pentru Ghi?a: Deputatul NU scapa de controlul judiciar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63632202148438 seconds.