Miercuri, 26 August 2015 - 06:41 AM Aleg.RO: Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat

Publicat de: ---

Bursa      *  El ar purtea prelua o functie la Curtea de Conturi
       Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat, o decizie urmand sa fie luata in cadrul sedintei parlamentarilor social-democrati la care va participa si presedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, si care este programata pentru duminica, au precizat surse din PSD .
     Potrivit surselor citate de Mediafax, in partid au existat discutii informale cu privire la intentia lui Ilie Sarbu de a se retrage din functia de lider al grupului PSD din Senat. In cadrul acelorasi discutii au fost avansate si propuneri pentru inlocuirea lui Sarbu, printre candidatii cu sanse figurand Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie. Fifor a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul demisionarului Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.
     Printre propunerile avansate de social-democrati mai figureaza Constantin Mitu, presedinte al Comisiei de munca, dar si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Un alt nume luat in calcul a fost cel al lui Ioan Chelaru, care insa va ramane, cel mai probabil, vicepresedinte al Senatului. Surse din PSD sustin ca si senatorul Nicoale Serban ar fi vrut sa isi depuna candidatura pentru sefia grupului.
     La inceputul sesiunii parlamentare ordinare, fiecare grup parlamentar isi alege liderul, viceliderii si secretarii, dar si reprezentantii in Biroul Permanent al fiecarei Camere. Singurii care sunt alesi pentru un mandat de patru ani sunt presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului.
     *  Petre Daea (PSD): Experienta il recomanda pe Ilie Sirbu pentru Curtea de Conturi
     Deputatul Petre Daea considera ca senatorul Ilie Sarbu, care ar urma sa se retraga de la conducerea grupului PSD din Senat, ar fi potrivit pentru preluarea unei functii la Curtea de Conturi, dupa cum a relatat ieri mass-media, deoarece il recomanda experienta din viata economica si politica.
     "Pe domnul Ilie Sarbu il recomanda experienta dumnealui in viata economica si politica. Este om echilibrat si stapanit. Stiti si dumneavoastra ca la organele de control trebuie sa ai multa stapanire, pe care domnia sa a probat-o", a precizat Petre Daea, la finalul discutiilor din Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor.
     El a precizat, potrivit Agerpres, ca nu este niciun fel de problema daca Ilie Sarbu va prelua presedintia Curtii de Conturi, inlocuindu-l pe actualul presedinte Nicolae Vacaroiu, Daea motivand ca "intre prieteni se mai intampla asa ceva".
     El a mai spus: "Eu stiu ca sunt prieteni si intre prieteni nu este niciun fel de problema cand se intampla asa ceva. Prietenia este inteleasa si cand se schimba locurile, motiv pentru care nu vad ca s-ar denatura relatiile pe care le au cei doi. Intr-un cuvant, vom astepta, vom vedea, vom comenta si dumneavoastra veti fi foarte bine informati. Eu am facut azi o explorare in mintea celor care decid, deci contati pe relativitatea ei". In opinia deputatului PSD, Ilie Sarbu "ia tot timpul decizii bune" si va fi un valoros membru al PSD indiferent unde va lucra.   


(327 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55685687065125 seconds.