Marți, 25 August 2015 - 06:24 AM Aleg.RO: ROMATSA intra in greva generala din septembrie. "Sunt probleme de viata si de moarte"

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Aici nu am ajuns din cauza salariilor, este o problema de viata si de moarte . Angajatii sunt supusi la un stres psihic. Suntem terorizati psihic de seful ROMATSA de 9 luni", au declarat luni liderii de sindicat din ROMATSA.

Un numar de 300 de angajati din Romatsa au cerut luni demiterea conducerii companiei.

Liderul sindical Gabriel Tudorache a subliniat ca daca se ajunge la greva generala la ROMATSA, impactul va fi "catastrofal", pentru ca nu va fi pentru doua ore, ci va fi generala si se va opri total activitatea controlorilor de trafic aerian din toate unitatile.

"Daca pana in acel moment nu se gasesc solutiile si organele statului nu iau absolut nicio masura, cum nu au facut pana azi, desi avem numeroase plangeri facute atat la DNA, atat la Parlament, la Senat, la presedinte, la Camera Deputatilor, deci nimeni nu ne ia in seama, la Curtea de Conturi si asa mai departe. Avem un numar de peste 20 de procese pe care le-am intentat acestei conduceri ilegale. In mod cert, daca pana atunci nu se rezolva lucrurile, vom declansa greva generala, impactul va fi, din punctul nostru de vedere, catastrofal, avand in vedere faptul ca nu o sa dureze doar doua ore, ci este o greva generala totala", a mai spus Gabriel Tudorache, citat de Mediafax.

Sindicalistii de la ROMATSA au reclamat saptamana trecuta la Ministerul Transporturilor (MT) si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ca directorul general, Aurel Stanciu si unii membri ai Consiliului de Administratie ar fi in incompatibilitate si cer revocarea acestora din functii.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR) sustine ca desemnarea noii conduceri a ROMATSA si numirea lui Aurel Stanciu in functia de director general s-au facut cu incalcarea normelor legale aplicabile, ceea ce ar impune revocarea lor. Practic, ATSR arata in documentul inaintat DNA si MT ca modalitatea prin care au fost nominalizati membrii Consiliului de Administratie (CA) ROMATSA a incalcat o serie de reglementari in vigoare. Astfel, CA a avut in componenta sa mai multi functionari publici decat prevede legea, a luat hotarari importante, desi avea in componenta sa membri provizorii, iar Aurel Stanciu si Sorin Stoicescu s-ar afla in conflict de interese.

Stoicescu, unul dintre membrii CA ROMATSA, ar fi decis, in aceasta calitate, organizarea concursului si conditiile pentru ocuparea postului de sef Serviciu SAR, ulterior fiind singurul candidat care a participat si a castigat postul.

Sindicalistii ROMATSA au 14 revendicari pe care le solicita in noul contract colectiv de munca. Printre altele, ei cer pensionarea la 55 de ani si introducerea unui articol prin care, dupa aceasta varsta, un controlor de trafic sa aiba posibilitatea sa fie trecut pe un alt post in ROMATSA pe masura pregatirii lui, in speta la o directie operationala sau de siguranta.

 

 

 

Citeste si Posta Romana castiga un leu din 1.000 de lei venituri. Profitul, de 23 de ori mai mic fata de anul trecut


(124 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

ROMATSA intra in greva generala din septembrie. "Sunt probleme de viata si de moarte" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5823929309845 seconds.