Marți, 25 August 2015 - 06:24 AM Aleg.RO: Liviu Dragnea, seful PSD: Ministrul finantelor a gresit cand a anuntat un acord, decizia va fi politica

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Iulian Anghel 24 .08.2015

- Codul fiscal va fi rediscutat joi de partidele parlamentare. Premierul Victor Ponta nu va participa la ele. -

Nimeni nu cunoaste la acest moment forma in care va fi adoptat Codul fiscal in Parlament. Intelegerile de saptamana trecuta dintre partide privind reducerea TVA de la 24% la 20% si mentinerea accizei speciale de 7 eurocenti pana in 2017 au o insemnatate doar ?tehnica?. Iar decizia va fi ?politica?.

Ministrul finantelor Eugen Teodorovici care a anuntat un acord parlamentar pe Codul fiscal nu a avut un mandat in acest sens, a explicat astazi, surprinzator, seful PSD - partidul de guvernamant - Liviu Dragnea.

Situatia este surprinzatoare pentru ca Parlamentul fusese convocat in sesiune extraordinara tocmai pentru adoptarea Codului fiscal. In urma interventiei lui Dragnea, sesiunea extraordinara a fost anulata, desi parlamentarii ajunsesera deja la Bucuresti, chemati fiind din vacanta. Comisiile de specialitate ale Senatului incepusera dimineata sa faca demersurile formale de aprobare a Codului fiscal, iar la Camera Deputatilor era pregatita intrunirea conducerii pentru aprobarea programului. Totul a fost anulat.

"Domnul Teodorovici a avut un singur mandat de la mine, sa asculte si sa furnizeze toate datele tehnice. A gresit daca a anuntat la sfarsitul intalnirii (de joia trecuta - n. red.) ca s-a convenit ceva, pentru ca decizia se ia la nivel politic. Eu l-am rugat pe domnul Teodorovici, dupa ce l-am consultat pe Victor Ponta, ca, in mod firesc, Ministerul Finntelor sa fie prezent la intalnirea tehnica (de saptamana trecuta - n. red.)", a explicat Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta nu a aratat ca ar fi iritat de interventia presedintelui partidului, care nu are nicio pozitie administrativa, in chestiunea Codului fiscal.

"Eu nu mi-am schimbat deloc parerea legat de forma decisa de guvern, cu TVA de 20%. Vreau sa avem Cod fiscal si vreau sa avem TVA de 20%. Celalte chestiuni le stabilesc oamenii politici. Eu mi-am facut treaba si am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun si sunt convins ca pana la urma va fi votat."

Sefii partidelor parlamentare se vor intalni joi pentru a decide ce forma va capata textul Codului fiscal. Cu totul de mirare, premierul Ponta nu va participa la aceste discutii.

 


(190 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Liviu Dragnea, seful PSD: Ministrul finantelor a gresit cand a anuntat un acord, decizia va fi politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58023285865784 seconds.