Marți, 25 August 2015 - 06:24 AM Aleg.RO: Kelemen, despre amanarea discutiilor pe Codul Fiscal: E important sa nu dam un mesaj de tergiversare

Publicat de: ---

AMOS News

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca discutiile politice pe marginea Codului Fiscal reprezinta o solutie mai buna decat respingerea cererii de reexaminare in Senat si apoi in Camera Deputatilor .

"Sunt de acord ca dupa o discutie tehnica trebuie o asumare politica, PSD nu si-a asumat politic acea intelegere tehnica, dar trebuie sa vina si cu argumente care sa motiveze acest fapt, nu pentru mine, pentru oameni, pentru mediul de afaceri. Vom participa la aceste discutii politice si, oricum, este o solutie mai buna decat respingerea cererii de reexaminare in Senat si apoi in Camera Deputatilor, urmau alte discutii si tensiuni. PSD are majoritate si poate amana si o sesiune extraordinara si o discutie, dar trebuie sa vina inclusiv cu niste sugestii, daca este de parere ca acea solutie tehnica nu este una multumitoare pentru social-democrati. Asteptam sa stabilim data si ora, si joi se poate, pentru discutie, important este sa nu dam un mesaj de tergiversare catre mediul de afaceri, catre cetateni, catre partenerii nostri financiari, sa nu dam un mesaj ca, de fapt, nu stim ce vrem sa facem, asta ar fi un mesaj de o oarecare instabilitate guvernamentala, politica, ceea ce nu este bine", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR poate asuma o solutie la 19% sau 20% la TVA de la 1 ianuarie 2016, iar in ceea ce priveste celelalte masuri, acestea ar putea fi amanate pentru ca Romania sa nu iasa din deficit si pentru a nu crea un dezechilibru macroeconomic.

"Important este sa plecam de la urmatoarea premisa: trebuie sa ne incadram intr-un deficit bugetar de 2% - se poate depasi doar usor -, iar in interiorul acestui deficit trebuie sa gasim spatiu fiscal si pentru o relaxare fiscala, in sensul de a micsora TVA, care este cel mai important lucru. Celelalte masuri pot fi amanate fara nicio problema. Si pentru discutiile politice suntem constienti, si vom sustine acest lucru, ca exista un spatiu de miscare, dar nu foarte mare, dar trebuie sa se lamureasca cei din coalitie, daca vor asa cum au existat discutii sau ceva apropiat, trebuie sa ne spuna ce vor, pentru ca deocamdata nu am aflat solutia lor", a afirmat liderul UDMR.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica.

Citeste si: Sesiunea parlamentara extraordinara pentru Codul Fiscal s-a ANULAT, dupa ce PSD a cerut amanarea dezbaterilor. Senatorii au votat in plen amanarea reexaminarii

Propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, a spus Liviu Dragnea, aratand ca, practic, nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

Si presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, luni, intrebat in legatura cu amanarea discutiilor din Parlament pe Codul Fiscal, ca este normal ca dupa intalnirea tehnica a reprezentantilor partidelor sa urmeze discutii la nivelul liderilor, aratand ca si copresedintii PNL au spus acest lucru.

Initial, Parlamentul a fost convocat, in perioada 24-26 august, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Inaintea sesiunii extraordinare, reprezentantii partidelor parlamentare au avut, joi, discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca sesiunea parlamentara extraordinara referitoare la Codul fiscal se anuleaza pentru ca membrii Comisiei de buget nu au reusit sa elaboreze un raport.

"Sesiunea extraordinara nu se va putea tine, vom amana pentru saptamana viitoare, cand va fi sesiune ordinara, dezbaterea pe marginea sesizarii facute de presedintele Klaus Iohannis", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.


(244 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Kelemen, despre amanarea discutiilor pe Codul Fiscal: E important sa nu dam un mesaj de tergiversare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55512309074402 seconds.