Vineri, 10 Iunie 2005 - 07:35 AM Aleg.RO: Tăriceanu: 'Situația medicamentelor a fost prost gestionată de ministerul Sănătății'

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/TariceanuCalin2_60x.jpg" align=left vspace=5>În momentul de față, domeniul sănătății se confruntă cu o gestionare catastrofală a banilor ceea ce înseamnă o problemă cronică, a declarat aseară în cadrul unei emisiuni televizate, premierul Călin Popescu Tăriceanu. Primul ministru acuză ministerul Sănătății pentru această stare de fapt, precizând că, mai ales în situația medicamentelor compensate și gratuite, instituția a gestionat prost situația.

Tăriceanu a mai spus că o parte din vina pentru criza actuală din sănătate o poartă și faptul că s-au cheltuit mai mulți bani în primele luni din 2005 decât la sfârșitul lui 2004. 'Pe primele trei luni din acest an, cheltuielile cu medicamentele compensate și gratuite au sporit cu 80%, deoarece toți importatorii au adus cele mai scumpe medicamente', a explicat premierul.

Șeful executivului a anunțat că la rectificarea bugetară se vor majora alocațiile destinate medicamentelor compensate cu 10.000 miliarde lei.

Legat de protestul sindicaliștilor din Sănătate, Tăriceanu spune că nu ar avea motive întemeiate, deoarece majorări ale salariilor s-au făcut prin proiecția bugetară întocmită anul trecut, dar și prin introducerea cotei unice.


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Tăriceanu: 'Situația medicamentelor a fost prost gestionată de ministerul Sănătății' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56963610649109 seconds.