Vineri, 10 Iunie 2005 - 08:39 AM Aleg.RO: Coalitia face autostrada Bechtel si desface presedintia lui Nastase

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei Miercuri seara, liderii celor patru partide de guvernamint, Calin Popescu-Tariceanu, Emil Boc, Marko Bela si Dan Voiculescu, au cazut de acord sa se aloce banii pentru continuarea lucrarilor la autostrada. Schimbarea de viziune a lui premierului asupra oportunitatii proiectului Bechtel s-a datorat lipsei studiului de fezabilitate pentru cealalta autostrada - culoarul IV paneuropean ce leaga Sibiu de Vama Nadlac. Pina acum, culoarul IV era prioritar pentru Guvernul Romaniei, insa liderii politici au descoperit ca acesta nu poate fi deocamdata derulat. In consecinta, spune purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, la rectificarea bugetara se vor aloca 213 milioane de dolari pentru autostrada Bechtel.
"Ministerul Transporturilor, principalul finantator, va suferi o rectificare negativa prin diferenta de curs valutar. La fel se va intimpla cu majoritatea ministerelor, cu exceptia celor care trebuie sa tina de calendarul UE, adica Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne si Parchetul General", a precizat Emil Boc.
PRM, grupul Ciontu si conservatorii pun umarul la debarcarea lui Nastase

Tariceanu a verificat miercuri seara sustinerea politica pe care o are in coalitie pentru schimbarea lui Adrian Nastase din fruntea Camerei Deputatilor. Determinarea brusca a lui premierului se trage de la scrisorile trimise de liderul PSD pe pachetul de legi privind reforma justitiei. In consecinta, miercuri, primul-ministru a aflat ca PD si UDMR se alatura, iar PC a devenit mai cooperant.
In plus, strategiei i s-au mai alaturat si PRM, precum si aripa desprinsa din partidul lui Vadim, Partidul Popular, condus de Corneliu Ciontu. Astfel, Tariceanu are fara probleme majoritatea de partea sa, ramine insa sa o si puna in practica.


(635 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Coalitia face autostrada Bechtel si desface presedintia lui Nastase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55483794212341 seconds.