Vineri, 10 Iunie 2005 - 08:36 AM Aleg.RO: Primarul Inimaroiu a fost trimis in judecata

Publicat de: Marius Iosef, M.V.

Averea Adrian Inimaroiu, primarul sectorului 4 al Capitalei, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a produs statului un prejudiciu de aproximativ 400.000 de euro. Decizia anchetatorilor a fost criticata de avocatul primarului, care sustine ca nu a primit rezultatul unei expertize solicitate in acest caz, in conditiile in care la dosar sunt doua puncte de vedere contradictorii ale specialistilor. Potrivit avocatului, procurorii i-au prezentat lui Inimaroiu materialul de urmarire penala in lipsa concluziilor expertizei solicitate, motiv pentru care dosarul poate fi retrimis procurorilor, pentru vicii de procedura.

Inimaroiu a fost cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 4, care l-au audiat in mai multe randuri. Actualul primar a fost trimis in judecata pentru o fapta comisa anterior preluarii mandatului de primar, in calitatea de consilier local in cadrul aceleiasi primarii, cand a facut parte din Comisia de vazare a spatiilor comerciale. In aceste conditii, alaturi de alti patru membri ai comisiei, Adrian Inimaroiu este acuzat ca a prejudiciat bugetul local in momentul in care ar fi vandut abuziv, la un pret subevaluat, doua centre comerciale de pe raza sectorului. Cele doua imobile sunt situate in Aleea Castanilor si Piata Straduintei.

Indecizie la PNL

Reactiile PNL arata o indecizie in privinta sprijinului pe care sa il acorde primarului. Exista precedentul Dinu Patriciu, cand apropiatii l-au insotit la Parchet, demers criticat de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu. Daca purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu s-a rezumat la a preciza ca situatia lui Adrian Inimaroiu va fi supusa atentiei sedintei Biroului Permament Central de saptamana viitoare, pentru apropiati ai acestuia, precum Ludovic Orban, trimiterea sa in judecata nu consituie altceva decat un abuz din partea Parchetului. "Consider ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii pentru a se dispune o asemenea masura" a declarat Orban, in timp ce problema suspendarii lui Inimaroiu din functiile detinute in partid, conform prevederilor statutare, este respinsa de catre colegul sau liberal. Orban nu a exclus nici o eventuala insotire a primarului de sector la judecata dupa modelul Patriciu.


(674 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Marius Iosef, M.V.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Primarul Inimaroiu a fost trimis in judecata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54726195335388 seconds.