Vineri, 10 Iunie 2005 - 08:30 AM Aleg.RO: Tătucu Stalin, în război cu halatele albe

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Într-o țară normală, un individ bănuit că trăiește în concubinaj cu domnișoara Alcaida, filat, ascultat și gîdilat la conturi de către serviciile secrete câțiva ani la rând, n-ar putea scoate pe șestache prin vamă nici măcar o carpetă cu Răpirea din Serai, d’apăi să țeasă un macat cu temă asemănătoare pe lungimea distanței dintre București și Bagdad. La noi, însă, totu-i cu putință, dovadă că băieții care au dormit în timpul plantonului, băgîndu-și vată în urechi taman cînd Hayssam și Munaf puneau la cale îmbîrligătura cu jurnaliștii, fost-au scoși la serbarea de gală din final drept eroi ai muncii capitaliste.

Probabil că nimeni nu l-a luat în serios pe Traian Băsescu, înainte de alegeri, cînd afirma că-i va împușca cu propria sa mînă pe miniștrii corupți. Dar, măcar acolo, un cap în gură sau un șut în tîrtița foștilor dulăi de pază ai lui nea Ion, ce produc purici, nu glumă, pe coridoarele secrete ale Cotrocenilor, tot ne-am fi așteptat să vedem.

Cînd colo, marinarul cel rău a devenit duios, exact în zona în care de obicei se rup scaune și se sparg mese.

Invers decît se întîmplă în filmele western, clienții locantei sunt toți la locurile lor, chelnerii își numără liniștiți bacșișul, numai pianistul pare în plus, fiindcă șeful nu prea are ureche muzicală.

Șucărit pe presa ticăloșită, ce se substituie, carevasăzică, sistemului, lui nenea i s-a pus mai nou pata pe medicii care au constatat că Hayssam e plecat puțin cu pluta.

Dacă Emil Constantinescu a miorlăit la final de mandat că a fost învins de fosta securitate, Băsescu are acum ocazia să se dea și el martir, din pricina unor jurnaliști și a unor doctori opaci la indicațiile sale.


(852 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Tătucu Stalin, în război cu halatele albe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60646200180054 seconds.