Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: OFICIAL. Republica Moldova are un nou Guvern. Noul premier, Valeriu Strelet, a citat din Biblie si din Imparatul Solomon

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Republica Moldova are, incepand de azi, un nou premier . Propus de Partidul Liberal-Democrat, vicepresedintele si deputatul Valeriu Strelet a trecut de votul de incredere din Parlament, cu 52 de voturi "pentru" si 41 de voturi "impotriva".

Strelet nu a fost prima varianta de premier a PLDM. In prima etapa, Vlad Filat, presedintele partidului, s-a autopropus, insa a fost respins de partenerii de coalitie. In a doua etapa, nominalizarea oficiala a mers catre Maia Sandu, ministru al Educatiei la momentul respectiv. Intr-un final, Alianta pentru Integrare Europeana 3 (AIE 3), a schimbat-o pe Maia Sandu, propunandu-l pe Valeriu Strelet. Acesta a fost, la scurt timp, nominalizat oficial si de catre presedintele Moldovei, Nicolae Timofti.

In timpul discursului sau in fata Parlamentului, Strelet a folosit multe citate atat din Biblie, cat si din Imparatul Solomon, potrivit Publika TV.

"Cum a spus imparatul si profetul Solomon: "Planurile nu izbutesc cand lipseste o adunare care sa chibzuiasca, dar izbutesc cand sunt mai multi sfetnici. [...]Caci prin masuri chibzuite castigi batalia si prin marele numar al sfetnicilor ai biruinta[...] Caci prin masuri chibzuite castigi batalia si prin marele numar al sfetnicilor ai biruinta [...] Dimineata seamana samanta si pana seara nu lasa mana ta sa se odihneasca, deoarece nu stii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau daca amandoua sunt deopotriva de bune[...] Morala acestor texte este sa muncim, sa activam, sa dam dovada de initiativa in ciuda oricaror provocari, nu trebuie sa ne uitam prea mult la vanturile si norii geopolitici, ci trebuie sa facem ceea ce avem de facut: sa asiguram sinergia cooperarii dintre Parlament si Guvern", sunt citatele rostite de noul premier al Moldovei, potrivit sursei citate.

Valeriu Strelet are 45 de ani, cu o cariera politica inceputa in 1994. Daca pana in 2001 a condus Liga Nationala a Tineretului din Moldova, din 2002 devine, mai intai subsecretar general al Partidului Social Liberal, iar ulterior vicepresedinte. Din 2007, Strelet a devenit vicepresedintele Partidului Liberal Democrat.

In Parlament a ajuns in 2009, din partea PLDM, iar din 2011 este liderului fractiunii parlamentare. Valeriu Strelet este absolvent al unei facultati de Istorie, dar si de Economie Generala si Drept.

Astfel, dupa votul Parlamentului de joi, Valeriu Strelet va conduce un guvern format din sase ministere coordonate de PLDM, sase de PDM si patru de PLM.

Lista noilor ministri

Ministerul de Externe - Natalia Gherman

Ministrul de Finante - Anatol Arapu

Ministerul Agriculturii - Ion Sula

Ministerul de Interne - Oleg Balan

Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei - Mircea Buga

Ministerul Tineretului si Sportului - Loretta Handrabura

Ministerul Economiei - Stephane Bride

Ministerul Culturii - Monica Babuc

Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor - Pavel Filip

Ministerul Dezvoltarii Regionale - Vasile Batca

Ministerul Sanatatii - Ruxanda Glavan

Ministerul Justitiei - Vladimir Cebotari

Ministerul Educatiei - Corina Fusu

Ministerul Apararii - Anatol Salaru

Ministerul Mediului - Valeriu Munteanu

Ministerul Transporturilor - Iurie Chirinciuc

Citeste si Valeriu Strelet, propus pentru functia de premier al Republicii Moldova in locul Maiei Sandu Citeste si Maia Sandu, propusa pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova Citeste si Cine este Maia Sandu, candidatul pentru functia de premier al Moldovei. CONDITIILE pe care le-a pus absolventa de Harvard


(612 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

OFICIAL. Republica Moldova are un nou Guvern. Noul premier, Valeriu Strelet, a citat din Biblie si din Imparatul Solomon | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.