Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Ghita, la Curtea Suprema: Am iesit din etapa polemicilor. Deja dosarul a ajuns in Instanta

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

La o zi dupa ce a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, in dosarul in care s-a dispus cercetarea sa sub control judiciar, fiind acuzat, printre altele, de dare de mita si spalare de bani, Sebastian Ghita a ajuns, joi dimineata, la Inalta Curte.

 

“Nu e o situatie fericita pentru niciun cetatean sa ajunga la Inalta Curte cu un dosar. Am venit sa depun o cerere (…) Cred ca va dura ceva timp pana cand se vor  formula apararile (…) de aceea cred ca trebuie sa fim rabdatori”, a sustinut Ghita, explicand faptul ca dosarul respectiv a ajuns inca din ziua precedenta la Instanta Suprema.

Odata ajuns in atentia judecatorilor, Ghita a dat de inteles ca nu mai are de gand sa faca vreun comentariu pe aceasta tema, asteptand sa vada ce hotarasc magistratii. “Am iesit din etapa polemicilor si discutiilor. Deja dosarul a ajuns in Instanta (…) sa asteptam sa vedem ce decid dansii (judecatorii-n.r)”, a rapuns deputatul, in incercarea de a mai domoli din elanul reporterilor care voiau sa afle detalii in aceasta privinta.

In alta ordine de idei, Ghita s-a declarat multumit si mandru ca in jur de 700 de copii merg, la acel moment, la cluburile de juniori din Ploiesti. “Imi pare tare rau ca tot efortul din acesti ani – in ceea ce priveste sportul- se sfarseste aici cu un dosar si cu o ancheta si cu o trimitere in judecata”, a conchis Ghita, spunand ca nu vrea sa discute pe marginea acestui proces, in contextul recentei trimiteri in judecata.

Va amintim faptul ca miercuri procurorii DNA au anuntat ca atat deputatul Ghita, cat si fostul primar ploiestean Iulian Badescu au fost trimisi in judecata, dosarul ajungand pe rolul magistratilor de la Curtea Suprema. Ghita este acuzat de procurori de dare de mita, spalare de bani si “instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit”. La aceasta data, Ghita este cercetat sub control judiciar.

“In cursul anului 2013, inculpatul Badescu Iulian, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva. (…) Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat.


(459 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ghita, la Curtea Suprema: Am iesit din etapa polemicilor. Deja dosarul a ajuns in Instanta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5881929397583 seconds.