Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: SUPERSALARIILE DEMNITARILOR. Ce fac pesedistii dupa ce si-au marit veniturile. Dragnea: „Daca tot o plimba de la unul la altul, nu mai are rost sa ne chinuim”

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Telenovela Ordonantei privind salariilor demnitarilor l-a iritat pe Liviu Dragnea care ii ameninta pe beneficiari ca daca nu au nevoie de bani, pesedistii vor respinge in Parlament Ordonanta .

”Am urmarit cu atentie ultimele atitudini cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Am vazut un consilier sau fost consilier care spunea ca guvernul vrea sa o retraga, dar nu e lasat de partid, nu o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si au adoptat-o. Isi doneaza salariul, daca tot o plimba de la unul la altul, in Parlament o sa propun respingerea ei, daca niciun beneficiar nu vrea sa o foloseasa, nu mai are rost sa ne chinuim”, a fost mesajul transmis de Dragnea. Intrebat daca aceasta este un avertisment sau o decizie politica, liderul PSD a raspuns: ”este o declaratie”. Pana in prezent, premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Pop au anuntat ca isi vor dona diferenta de bani primita intre salariul actual si cel majorat, dupa ce de la 1 august isi va produce efectele Ordonanta privind salarizarea demnitarilor. Printre cei care au anuntat ca isi doneaza salariul majorat se numara premierul Ponta si ministrul Pop.

Ordonanta privind majorarea salariilor bugetarilor a fost adoptata in prima cand Victor Ponta a revenit in tara, dupa ce fusese plecat in Turcia pentru a se opera la genunchi. Sedinta de guvern a fost insa condusa de premierul interimar Gabriel Oprea, iar salariilor presedintelui, al premierului si al presedintelui Camerei Deputatilor urma sa fie de 15.000 lei net, iar cele ale ministrilor se triplau. 

La o zi dupa adoptarea acestei Ordonante in Guvern, premierul Ponta a anuntat ca ea se va abroga in viitoare sedinta de guvern. Ordonanta nu s-a abrogat, dar premierul a folosit-o pentru a-l ataca in mai multe randuri pe premierul Iohannis ca doreste sa-si majoreze salariul, fara a spune ca Ordonanta majoreaza si salariul premierului. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a insistat insa respectarea acordului intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni pentru majorarea salariilor demnitarilor. In cele din urma, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat public ca la rectificarea bugetara s-au gasit fondurile necesare acoperirii acestor majorari, subliniind ca efortul bugetar este ”mic”, sub 600.000 lei.

Premierul Ponta a continuat sa vorbeasca insa ca salariile demnitarilor vor trebui sa creasca simultan cu cele ale celorlalti bugetari. In cele din urma, Ordonanta a ramas in vigoare, salariile demnitarilor au fost majorate, iar premierul Ponta a anuntat ca isi doneaza diferenta intre salariul actual si cel majorat. 

 

Citeste si Dragnea, dupa o discutie cu Ponta: Nu cred ca se mai revine asupra Ordonantei privind salarizarea demnitarilor. Plumb: E posibil sa se aplice de la 1 august Citeste si Ponta explica de ce a lasat sa apara OUG privind salariile demnitarilor: N-am vrut sa se spuna ca ma razbun pe domnul Iohannis


(595 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

SUPERSALARIILE DEMNITARILOR. Ce fac pesedistii dupa ce si-au marit veniturile. Dragnea: „Daca tot o plimba de la unul la altul, nu mai are rost sa ne chinuim” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66868090629578 seconds.