Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita: "Nu este o situatie fericita"

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat joi la Înalta Curti de Casatie si Justitie, unde a fost trimis spre judecare dosarul in care este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu .

La acest prim termen, desfasurat in camera preliminara, judecatorii ar urma sa decida daca mentin masurile preventive dispuse in acest dosar, respectiv control judiciar pentru Sebastian Ghita.

"Nu este o situatie fericita pentru niciun cetatean, sa ajunga la ÎCCJ cu un dosar. Am iesit din etapa polemicilor si discutiilor, dosarul a ajuns in instanta si, ca ne place sau ca nu ne place, in judecatori trebuie sa avem incredere, sa le respectam munca si sa asteptam sa vedem ce decid dansii. Am venit sa depun o cerere, dosarul a ajuns la instanta ieri. Astazi a intrat pe ordinea de lucru si cred ca va dura ceva timp pana cand se vor formula apararile, se vor desfasura activitati in acest dosar (...) Echipa de baschet, o chestiune cu care ma mandresc, 15 ani in care s-au facut lucruri frumoase, performanta (...) În tot ceea ce am facut acolo la Ploiesti am incercat sa nu incalc legea si sa nu folosesc bani publici. Suportul catre echipa care nu este a mea a fost acordat de primarie, pentru ca doreau si dansii sa participe. Fenomenul era foarte bine vazut in Ploiesti si orice primar incearca sa se lipeasca de elementele cu popularitate ridicata", a spus deputatul la intrarea in sediul instantei.

UPDATE Procesul lui Sebastian Ghita a fost amanat, joi, pentru data de 4 august, transmite B1 TV.

Ghita este acuzat ca i-a dat mita o casa fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, la cererea acestuia din urma, pentru ca edilul sa aloce fonduri publice pentru echipa de baschet pe care deputatul o sustinea.

Potrivit procurorilor, pentru a disimula provenienta casei, Sebastian Ghita si Iulian Badescu au semnat un contract fictiv.

Ghita a fost trimis miercuri in judecata, sub control judiciar, pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu, in prezent aflat in stare de arest in alta cauza, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.


(472 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Sebastian Ghita: "Nu este o situatie fericita" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56618595123291 seconds.