Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Zi importanta in Republica Moldova

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatii din Republica Moldova se intrunesc joi in sedinta plenara pentru a vota noul Guvern .

Saptamana aceasta, presedintele tarii Nicolae Timofti a semnat decretul privind desemnarea candidaturii lui Valeriu Strelet pentru functia de premier.

Acesta este al patrulea de la inceputul anului 2015, relateaza site-ul deschide.md.

Noul an a inceput la Chisinau cu Guvernul Leanca. Pe 18 februarie coalitia minoritara PLDM-PD si PCRM a investit Guvernul Gaburici. Dupa trei luni de zile acesta si-a dat demisia din cauza actelor de studii, iar in fruntea Executivului a fost numit un Cabinet de ministri interimar condus de Natalia Gherman, ministrul de Externe.

Strelet a enumerat luni prioritatile principale pe care se va axa daca va primi votul de incredere pentru investire.„Principalele prioritati tin de restabilirea cu partenerii de dezvoltare, sa avem un acord restabilit cu FMI. Un alt aspect va viza cooperarea cu partenerii europeni pentru o activitate eficienta a misiunii europene pentru justitie pe care o avem fixata in acordul Aliantei si care este vital necesara pentru a reseta o serie de institutii care trebuie sa fie independete si trebuie sa fie functionale”, a precizat Strelet, citat de UNIMEDIA.Totodata, acesta a mentionat ca o atentie aparte va fi acordata sectorului financiar-bancar. „Urmeaza sa fie investigata mega frauda din acest sector si recuperarea resurselor care au fost extrase din sistemul bancar. Un alt bloc de probleme tin de cele sociale: preturile la energia electrica, la gaz”, a mai adaugat Strelet.Acesta a explicat motivul pentru care a acceptat aceasta functie. „Eu am acceptat pentru ca sunt un om de partid. Sunt in politica din 1993 si din 2009 in Parlament. Eu stiu ce inseamna rolul partidului si increderea pe care o ai de la colegi. Am acceptat votul colegilor mei pentru a exrcita pe viitor aceasta munca care nu este deloc simpla in conditiile actuale”, a declarat Strelet.


(515 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Zi importanta in Republica Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51320505142212 seconds.