Vineri, 31 Iulie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Ghita: Am iesit din etapa polemicilor, dosarul este in instanta, sa vedem ce decid judecatorii

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde dosarul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu a intrat in camera preliminara, iar judecatorii verifica masurile preventive luate de procurori in cazul acestora .

Ghita a spus, la intrarea in sediul ICCJ, ca situatia in care se afla el nu este una fericita, dar dosarul este acum la instanta, care va decide daca este sau nu vinovat de faptele pentru care a fost trimis in judecata.

"Am iesit din etapa polemicilor si discutiilor, dosarul a ajuns in instanta si, ca ne place sau ca nu ne place, in judecatori trebuie sa avem incredere, sa le respectam munca si sa asteptam sa vedem ce decid dansii", a declarat Sebastian Ghita.

Intrebat despre sponsorizarea echipei Basket Club Asesoft si acuzatia procurorilor ca i-a dat mita fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu, Ghita a spus ca echipa de baschet este "o chestiune" cu care se mandreste.

"Sunt 15 ani in care s-au facut performante, iar astazi 700 de copii merg la cluburile de junior din Ploiesti (...) Imi par tare rau ca tot efortul din acesti ani in ceea ce priveste sportul se sfarseste aici, cu un dosar si cu o ancheta, si cu o trimitere in judecata", a adaugat deputatul.

Sebastian Ghita a mai spus ca, prin tot ce a facut la Ploiesti, a incercat sa nu incalc legea si sa nu foloseasca bani publici.

"Suportul catre echipa, care nu este a mea, a fost acordat de Primarie, pentru ca doreau si dansii sa participe. Fenomenul era foarte bine vazut in Ploiesti si stiti bine ca orice primar, orice factor local incearca sa se lipeasca de elementele cu popularitate ridicata", a precizat Ghita.

El a adaugat ca s-a prezentat la instanta pentru a depune o cerere, dupa ce dosarul sau a intrat miercuri pe rolul instantei supreme, iar joi este pe ordinea de lucru.

"Cred ca va dura ceva timp pana cand se vor formula apararile, pana cand se vor desfasura activitati in acest dosar. As vrea sa va rog sa ma lasati sa nu comentez ce se intampla in acest proces, probele", a mai aratat Ghita.

Acesta a intrat apoi in sediul ICCJ, unde a cerut instantei acordarea unui nou termen pentru a-si pregati apararea. Cererea a fost admisa de instanta, care a stabilit ca discutiile privind legalitatea si temeinicia masurilor preventive dispuse de procurori la trimiterea dosarului in judecata sa continue in 4 august.

Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu au fost trimisi in judecata, in 29 iulie, de catre DNA, in dosarul in care procurorii il acuza pe Ghita ca i-a dat lui Badescu o casa pentru a primi finantare de la bugetul local pentru asociatia Basket Club Asesoft.

Sebastian Ghita va fi judecat pentru de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani. Deputatul se afla sub control judiciar pana pe data de 11 septembrie.

Fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, arestat preventiv intr-un alt dosar, a fost trimis in judecata sub acuzatiile de dare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit, acesta fiind al doilea dosar de coruptie in care Badescu este trimis in fata judecatorilor.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Ploiesti au stabilit ca, cursul anului 2013, Iulian Badescu, la acea vreme primar al municipiului Ploiesti, avand calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia Basket Club Asesoft. Faptele au fost comise "cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian", sustin procurorii.

Finantarea pentru asociatia despre care anchetatorii spun ca este controlata de Sebastian Ghita a avut loc in cadrul unei selectii de proiecte privind programul "Promovarea sportului de performanta”, organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, arata DNA.

Procurorii spun, de asemenea, ca, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de Ghita si Badescu.

"In perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a disimulat adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de inculpatul Badescu Iulian. Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de inculpatul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita", precizeaza comunicatul dat publicitatii, miercuri, de DNA.

Procurorii DNA au stabilit, pe parcursul cercetarilor, ca parlamentarul, aflat la primul mandat, a cesionat partile sociale pe care le detinea ca actionar majoritar la SC Asesoft International SA unei companii de tip offshore din Cipru, companie detinuta in totalitate de el.

"Conform informarii transmise de Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, firmele din grupul Asesoft au fost infiintate de Ghita Sebastian Aurelian si s-au remarcat prin capacitatea de a obtine contracte banoase cu statul, in domeniul IT. (
) Pana la data de 14 februarie 2011, S.C. Asesoft International SA l-a avut ca actionar majoritar pe Ghita Sebastian Aurelian, pentru ca, dupa aceasta data, sa-si cesioneze partile sociale catre Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore detinuta 100% de Ghita Sebastian Aurelian", se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii constand in sechestre asupra unor bunuri mobile apartinand lui Sebastian Ghita si Iulian Badescu.

De asemenea, in acest dosar municipiul Ploiesti s-a constituit parte civila cu suma de 1.500.000 de lei, in urma unei hotarari adoptate de Consiliul Local Ploiesti in 21 iulie, hotarare supusa votului consilierilor dupa ce DNA a notificat autoritatile locale, solicitand acestora sa stabileasca daca vor sau nu sa se constituie parte civila in dosar.

Citeste si Sebastian Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita si spalare de bani, in dosarul casei pentru primarul Ploiestiului Citeste si Sebastian Ghita ataca noua conducere a PSD: „Toti s-au razbunat pe Ponta” Citeste si Sebastian Ghita, pus sub control judiciar si cu sechestru pe imobile, in dosarul casei pentru primarul Badescu


(614 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ghita: Am iesit din etapa polemicilor, dosarul este in instanta, sa vedem ce decid judecatorii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57686305046082 seconds.